Οι πρώτες εικόνες μέσα από το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» που τρυπάει την κυπριακή ΑΟΖ (vid)

Στο τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ ανοιχτά της Πάφου ανέβηκε ο γνωστός δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού CNNTurk Τζουνέιτ Οζντεμίρ αναφέροντας ότι για πρώτη φορά μεταδίδονται εικόνες μέσα από τον «Πορθητή».

Σχολιάζει πως μόλις βρεθεί φυσικό αέριο ίσως η Τουρκία χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι πήγε στο σημείο της γεώτρησης με ελικόπτερο από την Αττάλεια, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, όπως αναφέρει. Ο Τζουνέιντ Οζντεμίρ στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι το Φατίχ εργάζεται αδιάκοπα, 24 ώρες 7 μέρες τη βδομάδα.

Σχολιάζει ότι η δουλειά του Φατίχ δεν είναι εύκολη, είναι μια ευαίσθητη εργασία, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και άλλα 3 χιλιάδες μέτρα κάτω από το έδαφος. Αναφέρει ότι παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, το γεωτρύπανο έχει σταθεροποιηθεί συνεχίζοντας τις εργασίες του σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Φρεγάτες και ελικόπτερα φρουρούν το «Φατίχ»

Η κάμερα του τουρκικού καναλιού στρέφεται προς την φρεγάτα Γκαζιάντεπ, η οποία μαζί με άλλες φρεγάτες εναλλάξ προστατεύουν, όπως αναφέρει, το γεωτρύπανο 24 ώρες το 24ωρο. Η κάμερα στρέφεται και σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που φτάνει την ώρα που γίνονται τα γυρίσματα, κατευθυνόμενο προς την φρεγάτα Γκαζιάντεπ.

fatih.jpg
Φρεγάτες και ελικόπτερα φρουρούν το Φατίχ την ώρα που αυτό «αλωνίζει» στην Κυπριακή ΑΟΖYoutube

«Βρέθηκε μέχρι στιγμής φυσικό αέριο; Όχι, δεν βρέθηκε. Αλλά μόλις βρεθεί, τότε η Τουρκία ή θα το πάρει ή θα κάτσει με τις άλλες χώρες και θα τους πει “ελάτε να συμφωνήσουμε, γιατί μας κρατάτε εμάς έξω από αυτό το παιχνίδι;” και ίσως να χτυπήσει και την γροθιά της στο τραπέζι», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος, σύμφωνα με το newsbomb.com.cy.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ