Επίθεση Τραμπ στους αντάρτες του PKK: Είναι χειρότεροι από τους τζιχαντιστές


Μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους αντάρτες του PKK εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Τους κατηγόρησε ότι είναι χειρότεροι από τους τζιχαντιστές χωρίς να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο. Εκανε λόγο για καταστροφικές κυρώσεις αν «δεν πάει καλά» η συνάντηση Ερντογάν – Πενς,

«Το PKK, που είναι μέρος των Κούρδων όπως ξέρετε, είναι πιθανόν χειρότερος τρομοκράτης και από πολλές πλευρές μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή από ό,τι το ISIS» ήταν τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη κοινή συνέντευξη με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα μετά στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ακόμα ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα είναι «καταστροφικές» αν η συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δεν στεφτεί με επιτυχία.

Είπε ακόμη ότι δεν ήταν αυτός που έδωσε το «πράσινο φως» στον Ερντογάν για να εισβάλει στη Συρία.

Ο Τραμπ μίλησε και για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να χάσει Αμερικανούς στρατιώτες εκεί. Πρόσθεσε δε πως η συγκεκριμένη διαμάχη αφορά την κόντρα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Μάλιστα είπε με στόμφο πως…. «η Συρία δεν είναι φίλη μας, ο Άσαντ δεν είναι φίλος μας».Η Ρώμη καταδικάζει την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του ανησυχεί για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία και συζήτησε το θέμα αυτό κατά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ματαρέλα, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον αμερικανό ομόλογό του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι η Ιταλία καταδικάζει την τουρκική επέμβαση ότι η επίθεση αυτή ενέχει τον κίνδυνο να προσφέρει νέο χώρο στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.Οι δυνάμεις του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού αποχώρησαν από τις συριακές πόλεις Τάκμπα και Ράκα

Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα πως οι δυνάμεις του αποχώρησαν από τις συριακές πόλεις Τάκμπα και Ράκα όπως και από ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας Lafarge στο πλαίσιο της αποχώρησης των δυνάμεων από τη βορειοανατολική Συρία.

«Οι δυνάμεις του συνασπισμού συνεχίζουν την εσκεμμένη αποχώρηση από τη βορειοανατολική Συρία. Στις 16 Οκτωβρίου 2019, αποχωρήσαμε από το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της Lafarge, από την Ράκα και από την Τάκμπα», τόνισε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού συνταγματάρχης Μάιλς Μπ. Κάγκινς με ανάρτηση στο twitter.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ