Περήφανος γιος μιλά για τον πατέρα του με σύνδρομο Down και εξηγεί γιατί δεν θα τον άλλαζε ποτέ και για κανένα


Όταν είμαστε παιδιά, η αγάπη και η υποστήριξη που λαμβάνουμε από τους γονείς μας γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας. Αλλά μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν αν κάποιος από τους γονείς σας είχε σύνδρομο Down ;

Ο Sader Issa, ένας 21χρονος από τη Συρία, μοιράζεται πως ανατράφηκε κάτω από αυτές τις συνθήκες και λέει ότι δεν θα άλλαζε τίποτα με τον πατέρα του, επειδή αυτός τον βοήθησε να γίνει ο άνθρωπος που είναι σήμερα.

Εμείς πιστεύουμε ότι το παράδειγμα από αυτή την οικογένεια δείχνει ότι όταν ένα άτομο είναι πρόθυμο να πολεμήσει, μπορεί να πετύχει ό, τι θέλει. Και η ιστορία τους είναι ένα σαφές παράδειγμα ότι δεν έχει σημασία τι λένε οι άνθρωποι ή πόσο περίπλοκη μπορεί να φαίνεται μια κατάσταση, γιατί η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία.

Μια παραδειγματική ιστορία

Το όνομά του είναι Sader Issa και είναι ένας άνθρωπος που είναι περήφανος για τις ρίζες του. Η παιδική ηλικία του ήταν γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα, επειδή ο πατέρας του προσπάθησε πάντα να κάνει τη ζωή του όπως ενός οποιουδήποτε παιδιού. Ακόμα κι αν για μερικούς ανθρώπους, αυτό θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση και κάτι πολύ περίπλοκο να αντιμετωπίσουν, ο πατέρας του Sader προσπάθησε να μεγαλώσει τον γιο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η βάση των πάντων: 2 εξαιρετικοί γονείς

Αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η σχέση του με τους γονείς του είναι διαφορετική από τις άλλες οικογένειες, ο Sader λέει ότι δεν είναι.

Η σχέση που έχουν χτίσει για τόσα χρόνια ήταν τόσο κοινή όσο και οποιαδήποτε άλλη. Με το πέρασμα του χρόνου, μπορούσαν να απολαύσουν την αγάπη, την απλότητα, την ταπεινοφροσύνη και κατάφεραν να περάσουν από τις αντιξοότητες όταν διαφωνούσαν.

Με αυτό, έχουν προσπαθήσει να δείξουν στους άλλους ότι όλα είναι δυνατά και ότι μπορούν να αλλάξουν την αντίληψή τους σαν μια οικογένεια στην οποία η αγάπη ήταν το πιο σημαντικό πράγμα.

Ένας σκληρά εργαζόμενος και σεβαστός πατέρας

Ο Jad Issa, ο πατέρας του Sader, εργάζεται σε ένα μύλο κοντά στο σπίτι του. Ο γιος του συχνά τον βοηθά και τον συνοδεύει στο έργο του. Ζει μια φυσιολογική ζωή και οι άνθρωποι τον σέβονται και τον αντιμετωπίζουν όπως οποιοσδήποτε άλλον, αφού το μόνο που ξέρει είναι πώς να του προσφέρει αγνή αγάπη χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα.

“Είμαι περήφανος για τον πατέρα μου. Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, ήταν η μεγαλύτερη υποστήριξη για μένα όταν την χρειαζόμουν», λέει ο Sader.

Η υπερηφάνεια του πατέρα

Το πιο όμορφο από όλα είναι όταν ο μπαμπάς του τον παρουσιάζει με υπερηφάνεια σε άλλους ανθρώπους και τους δείχνει ότι, παρά την κατάστασή του, έχει επιτύχει το στόχο του: να μεγαλώσει έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος προσπαθεί να πάρει αυτό που θέλει.

Επί του παρόντος, ο Sader είναι φοιτητής οδοντιατρικής στο τρίτο έτος, οπότε όταν συναντά νέους ανθρώπους, αυτός ο υπέροχος πατέρας τους λέει με υπερηφάνεια ότι «ο γιος μου είναι γιατρός».

«Μπορείς να δεις πότε τα μάτια του γεμίζουν με χαρά και ικανοποίηση, σα να λέει: ναι, έχω σύνδρομο Down, αλλά εγώ μεγάλωσα αυτόν τον άνθρωπο και έκανα τα πάντα για να τον καταστήσω γιατρό και να βοηθήσω τους άλλους», λέει ο Sader.

Η ζωή είναι θέμα επιλογών.

Ίσως, όταν μια γυναίκα είναι έγκυος και ανακαλύψει ότι το παιδί της θα έχει σύνδρομο Down, μπορεί να σκεφτεί ότι η ζωή της καταστράφηκε και θα μπορούσε να το αντιληφθεί ως το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτήν.

Όπως σε κάθε κατάσταση της ζωής, οι πιθανότητες συμβαίνουν και, στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν μόνο 2: περιμένετε και αναλάβετε την ευθύνη, ή εγκαταλείψτε την ιδέα να αποκτήσετε ένα παιδί με αυτή την κατάσταση. “Αν η γιαγιά μου δεν είχε πεισθεί για τον πατέρα μου, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ για να σας πω αυτή την απίστευτη ιστορία”, δήλωσε ο Sader, ο οποίος προσπαθεί να κάνει μια ταινία για την οικογένειά του.

 

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ