Μητσοτάκης από ΕΛΚ: Πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή η Ελλάδα


Ο κ. Μητσοτάκης -την πρώτη φορά που προσήλθε στη σύνοδο του ΕΛΚ ως πρωθυπουργός- δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στην Ελλάδα ηττήθηκε ο λαϊκισμός.

«Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια απίστευτα αποσταθεροποιημένη περιοχή, αλλά είμαστε εδώ για να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στη σταθερότητα της περιοχής και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Brexit, o κ. Μητσοτάκης είπε: «Αφήστε να δούμε πρώτα. Είναι καλό νέο ότι έχουμε συμφωνία. Τώρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτή η συμφωνία θα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο κ. Μητσοτάκης -την πρώτη φορά που προσήλθε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως πρωθυπουργός, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου- δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στην Ελλάδα ηττήθηκε ο λαϊκισμός.

«Είναι πρώτη φορά που έρχομαι ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός. Αποδείξαμε νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε το λαϊκισμό και αυτή η νίκη μας ήταν επίσης μια νίκη για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς επιτύχαμε να εξαλείψουμε την άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή από το ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε συγκρκιμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχουμε μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα μπροστά μας, έχουμε σημαντικές εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις. Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο που κράτησε τη χώρα μας πίσω για περισσότερο από μια δεκαετία».

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ