Παυλόπουλος: Να σεβαστεί η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο.

Για άλλη μια φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία: να σεβαστεί επιτέλους το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγορεύθηκε επίτιμος δημότης Θήρας. Και κατά την ομιλία του, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο γιατί απ’ αυτό εξαρτάται και η ευρωπαϊκή της προοπτική. Κραυγή Κούρδων μέσω του newsit.gr: «Γιατί φέρνετε ξανά τους τρομοκράτες να μας…

«Εμείς, οι Έλληνες, πιστεύουμε βαθύτατα όχι απλώς στην ανάγκη αλλά στην μεγάλη αξία της εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης με όλους μας τους γείτονες, επομένως και με την Τουρκία», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Και υπογράμμισε ότι «αυτό, προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από το σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική».

Στο ίδιο ύφος, διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι, «εάν και οσάκις χρειασθεί, θα επιβάλλουμε στην πράξη τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως το έχουμε αποδείξει κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια».

Ακολούθως, τόνισε, ότι οι παραπάνω επισημάνσεις καθίστανται ακόμη πιο επιτακτικές, καθώς, η Τουρκία έχει επιδοθεί στην περιοχή της Συρίας σε μια σειρά αυθαίρετων, ως καταφανώς αντίθετων προς το Διεθνές Δίκαιο, πολεμικών επιχειρήσεων. Υποστήριξε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις που επιβάλλει η θεσμοθετημένη, από το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, δεν πρόκειται να ανεχθεί τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον της ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής. «Πολλώ μάλλον όταν οι αυθαιρεσίες αυτές απειλούν και τα σύνορα καθώς και την ρπικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οριοθετούνται από τα σύνορα και από την επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ