Μόσχα: Σταματάμε την ευχαριστιακή κοινωνία όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μνημονεύσει σχισματικούς


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (17/10) η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία συνεδρίαζε στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου.

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε διεξοδικά με την πρόσφατη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το Romfea.gr η Εκκλησία της Ρωσίας αποφάσισε, πως όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μνημονεύσει την σχισματική εκκλησία της Ουκρανίας θα διακοπεί η ευχαριστιακή κοινωνία και η μνημόνευση από τα Δίπτυχα.

«Είναι λυπηρό το γεγονός της βιαστικής και μονομερής αναγνώρισης της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η οποία είναι βασισμένη πάνω μια σειρά λαθών και επιχειρημάτων, τα οποία αντέκρουσαν Ιεράρχες, μελετητές, θεολόγοι και καθηγητές» – αναφέρει μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος.

Σε άλλο σημείο η Ρωσική Εκκλησία τονίζει ότι η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας … πάντα ήταν κανονική εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Μητέρας Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου» – δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, εξουσιοδότησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο να διαγράψει το όνομα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τα Δίπτυχα, όταν αυτός αρχίσει να μνημονεύει την σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, αποφάσισε να διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία και με όσους Έλληνες Ιεράρχες θα εισέλθουν σε κοινωνία με τους σχισματικούς.

Με πληροφορίες από Romfea.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ