Ρωσία: Γιγαντιαία στρατιωτική άσκηση υπό το βλέμμα του Πούτιν

Η άσκηση άρχισε στις 15 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, χρησιμοποιήθηκαν 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ πήραν μέρος 105 αεροσκάφη.

Την ώρα που η Συρία φλέγεται από την τουρκική εισβολή, με την Ρωσία να ενισχύει τις θέσεις της προελαύνοντας μαζί με Κούρδους και τον στρατό του Άσαντ, επέλεξε η Μόσχα να πραγματοποιήσει νέα μεγάλη στρατιωτική άσκηση, την οποία μάλιστα παρακολούθησε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης «Grom-2019», στην οποία συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, πραγματοποιήθηκαν και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ, υπό το βλέμμα του Ρώσου Προέδρου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρούζ τύπου Calibr όπως βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Yars και Iskander. «Φρόντισε» δε να γνωστοποιήσει μέσω Twitter σε όλο τον κόσμο τα νέα οπλικά συστήματα.

Από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στο πεδίο δοκιμών Κούρα, στην περιοχή Καμτσάτκα εκτοξεύθηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τύπου Yars.

 

Οι πύραυλοι Iskander εκτοξεύθηκαν από υποβρύχια από την περιοχή της Θάλασσας Μπάρεντς και της Οχοτσκική Θάλασσας, αλλά και από την Θάλασσα της Κασπίας.

Η άσκηση άρχισε στις 15 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, χρησιμοποιήθηκαν 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ πήραν μέρος 105 αεροσκάφη.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here