Αυγενάκης: “Το VAR θα μας απαλλάξει από τον χαρτοπόλεμο.”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συμμετείχε σε σεμινάριο για τη λειτουργία και τη χρήση του VAR, σημειώνοντας στο τέλος του, ότι αν εγκατασταθεί σωστά μπορεί να οδηγήσει σε διαφάνεια στο ποδόσφαιρο.

Μετά την παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου σχετικά με το VAR, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε λόγο για ένα «εργαλείο» που μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.Οι δηλώσεις του Αυγενάκη

«Το σεμινάριο επιμόρφωσης για τη λειτουργία του VAR ήταν μία ενέργεια που κρίθηκε ως απαραίτητη και συμφωνήθηκε πριν από έναν μήνα, στην ευρεία σύσκεψη της ποδοσφαιρικής κοινωνίας, εγχώριας και διεθνούς, στο Υφυπουργείο. Όσο πιο πολλή γνώση υπάρχει, τόσο τα οφέλη του θα είναι περισσότερα. Το επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία ότι το VAR είναι «εργαλείο» που συντελεί στη διαφάνεια, στην αξιοπιστία, στην πρόοδο του ποδοσφαίρου. Αρκεί να έχει εγκατασταθεί ορθά και να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των FIFA / UEFA. Για να μας απαλλάξει και από τον αχρείαστο «χαρτοπόλεμο».

Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι μιλάω με όλους τους παράγοντες που έχουν θεσμικό ρόλο στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Άλλωστε είναι υποχρέωσή μου να συνεργάζομαι μαζί τους. Οι συναντήσεις γίνονται γνωστές. Όλα ανακοινώνονται. Όλα με όρους διαφάνειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here