Από αυτούς θα εκλεγούν οι νέες ηγεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκαν οι γνωμοδοτήσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής μετά από τις ακροάσεις των υποψηφίων δικαστών για την επιλογή του νέου Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και για τις 5 κενές θέσεις των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Επόμενο βήμα για την πλήρωση των ηγεσιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου είναι η τελική επιλογή από το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης.

Για την θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου συμμετείχαν στην ακρόαση 6 υποψήφιοι στην ΔτΠ και οι τρεις που προκρίθηκαν σε θετικές ψήφους και τα ονόματά τους θα σταλούν στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου από αυτούς να επιλεγεί ο νέος Πρόεδρος είναι:

Ο Ιωάννης Σαρμάς, που συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων της ΔτΠ και ακολούθησαν σε κατάταξη οι Σωτηρία Ντούνη και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Για τις πέντε κενές θέσεις των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, συνολικά στην ακρόαση έλαβαν μέρος 14, εκ των οποίων οι 8 αρεοπαγίτες που πλειοψήφισαν και θα σταλούν για τις τελικές επιλογές στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι:

Η Αλτάνα Κοκκοβού,που συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων και ακολούθησαν οι: Αβροκόμη Θουά, Ασπασία Μαγιάκου, Γιώργος Κοντός, Ιωάννης Μαγγίνας, Γεώργιος Χοϊμές, Διονυσία Μπιτζούνη και Γεώργιος Παπαηλιάδης.

Η Διονυσία Μπιτζούνη και ο Γεώργιος Παπαηλιάδης, ισοψήφισαν γι’ αυτό και θα σταλούν και τα δύο ονόματα στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου εκείνο να κάνει τις τελικές επιλογές στην επόμενη συνεδρίασή του. Η σειρά κατάταξης των θετικών ψήφων της ΔτΠ δεν είναι πάντως δεσμευτική για το κυβερνητικό όργανο.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here