Τραμπ για Συρία: «Χρειάστηκε σκληρή αγάπη για να έρθει η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας»


Εκεχειρία στη Συρία: Μετά το ευχαριστήριο tweet σε Πενς, Πομπέο και Ερντογάν για την επίτευξη της εκεχειρίας στο συριακό έδαφος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε μία σειρά από tweets.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως «είναι μία σπουδαία ημέρα για τον πολιτισμό. Είμαι υπερήφανος που οι ΗΠΑ επέμειναν σ’ αυτό το απαραίτητο, μα κάπως άβολο, μονοπάτι. Προσπαθούσαν να κάνει μία τέτοια “συμφωνία” εδώ και χρόνια. Εκατομμύρια ζωές σώθηκαν. Συγχαρητήρια σ’ όλους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «αυτή η συμφωνία ήταν αδύνατη πριν από τρεις ημέρες. Χρειαζόταν λίγη “σκληρή” αγάπη για να την επιτύχουμε. Μπράβο σ’ όλους. Είμαι υπερήφανος».

Την επίτευξη συμφωνίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός διάρκειας 5 ημερών στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, το βράδυ της Πέμπτης (17/10) .

«Μια εβδομάδα μετά την είσοδο των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν μια κατάπαυση του πυρός» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μάικ Πενς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τη Συρία

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ