Δημοσίευμα «καταπέλτης» για Ερντογάν: «Ήρθε η ώρα να φύγει…»

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ξεχάσει ότι η χώρα του έχει δημοκρατία και όχι δικτατορία.»

«Aν ο Ερντογάν ήταν πραγματικός πατριώτης, αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας του, θα είχε παραιτηθεί αμέσως» τονίζει σε πρόσφατο άρθρο καταπέλτη για τον Τούρκο Πρόεδρο ο Guardian.

H επέλαση στην βορειανατολική Συρία, αν και ασυνήθιστα καταστροφική, είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά σφαλμάτων, του προέδρου εκτιμά η εφημερίδα στο άρθρο που υπογράφει ο αναλυτής διεθνών θεμάτων Simon Tisdall, τονίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος βλάπτει τη χώρα του.

«Ο Ερντογάν δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία είναι μια δημοκρατία και όχι μια μονοπρόσωπη δικτατορία, θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο για τον ίδιο να φύγει από την εξουσία, προτού τον ρίξουν» αναφέρεται στο άρθρο εκτός των άλλων.

«Εξακολουθεί να ασκεί καθήκοντα όχι επειδή είναι δημοφιλής, αλλά λόγω του φόβου που προκαλεί και της εξουσίας που ασκεί σθεναρά. Ήρθε η ώρα να φύγει», τονίζει.

Μάλιστα, συνεχίζοντας την σκληρή κριτική του, ο αναλυτής, μέσα από το δημοσίευμα, σχολιάζει πως ο Τούρκος Πρόεδρος έχει καταφέρει να κάνει τον Πρόεδρο Τραμπ να μοιάζει με αφελή ανόητο ενώ εκτιμά πως πολλοί δυτικοί ηγέτες θα ήθελαν να τον δουν να παραιτείται.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις αντιδράσεις του δυτικού κόσμου αναφορικά με την Τουρκία, στο περιθώριο των ανακοινώσεων για εμπάργκο και κυρώσεις σε βάρος της χώρας, ο αρθρογράφος υπογραμμίζει πως στην πραγματικότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μερίδιο ευθύνης για τα όσα διαδραματίζονται στη Συρία.

«Γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό τι είναι ο Ερντογάν, αλλά για λόγους realpolitik, εθελοτυφλούσαν», τονίζει.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ καταδίκασε την εισβολή. Ενδεικτικά η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Φινλανδία και η Σουηδία όχι μόνο αποδοκιμάζουν την τουρκική προέλαση αλλά ανακοίνωσαν ακόμη επιβολή εμπάργκο την Τουρκία.

Ταυτόχρονα και η Ουάσιγκτον προχώρησε σε κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, οι οποίες και αφορούν τον διπλασιασμό των τιμολογίων χάλυβα , την ακύρωση των διαπραγματεύσεων για μια προγραμματισμένη εμπορική συμφωνία με την Τουρκία, καθώς και κυρώσεις στους υπουργούς Αμύνης και Ενέργειας της Τουρκίας και στα υπουργεία Άμυνας, Ενέργειας και Εσωτερικών.

Πηγή: Guardian

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ