Ολυμπιακός – Μπερτομέου: “Κάτι πάει λάθος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να μη μολυνθεί η Euroleague”

Ο Τζόρντι Μπερτομέου κλήθηκε να σχολιάσει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 και το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται σε εγχώριο πρωτάθλημα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κάτι που δεν πρέπει να απασχολήσει τη Euroleague.

Για λάθη του ελληνικού πρωταθλήματος που δεν πρέπει να επηρεάσουν τη Euroleague, έκανε λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου, απαντώντας σε ερωτήσεις για την απόφαση του Ολυμπιακού να αγωνιστεί μόνο στην Ευρώπη.

Τόνισε πάντως, ότι ο ίδιος δεν προσβλέπει σε αντίστοιχες κινήσεις και από τις άλλες ομάδες του συνεργατισμού, ώστε να επικρατήσει ως αυτόνομο πρωτάθλημα η Euroleague. Οι δηλώσεις του Μπερτομέου

Για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού: «Πρώτα από όλα, ο Ολυμπιακός πρέπει να «διαβαστεί» από την άποψη των ελληνικών προβλημάτων. Και όπως είπα μήνες πριν, δεν μπορούμε να μολυνθούμε από ό,τι συμβαίνει στα εγχώρια πρωταθλήματα. Είναι μια συνέπεια που δείχνει πως κάτι πάει λάθος στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θέλουμε να εμπλακούμε. Δεν το βλέπουμε αυτό ως παράδειγμα, ούτε ως… μόδα, για τους συλλόγους μας.

Το γεγονός ότι μείναμε στις 18 ομάδες και δεν προχωρήσαμε σε επέκταση, είναι επειδή ο αριθμός «18» κατά την άποψή μας είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ της διανομής μας στην ευρωπαϊκή επικράτεια, της ποιότητας των ομάδων και της συμβατότητας με τα εγχώρια πρωταθλήματα. Οπότε, αν θέλουμε να πάμε παραπέρα, θα ήταν πιθανώς μια κατάσταση όπου οι σύλλογοί μας δεν θα μπορέσουν να παίξουν στα εγχώρια πρωταθλήματα. Αν αυτό συμβεί, και πότε, είναι κάτι που κανείς δεν το ξέρει. Και φυσικά, δεν το ξέρω».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Ο Ντέιβιντ είναι ένας από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη μικρή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε αυτά τα 20 χρόνια, ο Ντέιβιντ με έχει εκπλήξει πολλές φορές. Φυσικά ως προπονητής, αλλά την τελευταία φορά που μιλήσαμε, με εντυπωσίασε ως άνθρωπος. Πιστεύω πως μας διδάσκει όλους πως να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τις δυσκολίες, αλλά και πως να κατανοήσουμε το μπάσκετ με τρόπους που ξεπερνούν το άθλημα. Κατά την γνώμη μου, ο τρόπος που μπορεί κι επικοινωνεί τις αξίες είναι μοναδικός, πιθανώς κι άλλοι συνάδελφοί του θα έχουν παρόμοιο όραμα. Φυσικά και δεν είμαστε χαρούμενοι που δεν είναι στα γήπεδά μας, να προπονεί μια ομάδα, αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό. Καθήκον μας ως λίγκα είναι να είμαστε βέβαιοι πως η κατάστασή του είναι στο σωστό δρόμο. Και φυσικά, όσο δεν είναι στα παρκέ, μας λείπει πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here