Φαρμακωμένοι Τουσκ και Γιούνκερ για το βέτο στην ένταξη Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας

Απίστευτα βαρύ το κλίμα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν Τουσκ, Γιούνκερ και Μακρόν.
«Προσωπικά θεωρώ λάθος το βέτο για την ένταξη Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Ντόναλντ Τουσκ.
«Ιστορικό λάθος», το χαρακτήρισε ο Γιούνκερ.

Πικρόχολοι και εμφανώς απογοητευμένοι ήταν τόσο ο Ντόναλντ Τουσκ όσο και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για το βέτο της Γαλλίας και άλλων χωρών όσον αφορά στην ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ πήρε τον λόγο και με βλοσυρό ύφος είπε: «Χθες το βράδυ οι ηγέτες συζήτησαν την διεύρυνση της ΕΕ αλλά δεν υπήρχε ομοφωνία για την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία».

Όπως ανέφερε το ζήτημα θα συζητηθεί ξανά τον Μάιο του 2020. «Θα είμαι ξεκάθαρος. Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία δεν φταίνε γι αυτό. Και οι δυο χώρες έκαναν αυτά που έπρεπε και είναι έτοιμες για ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς κάποιες χώρες μέλη δεν είναι έτοιμες. Γι’ αυτό δεν πήραμε και θετική απόφαση. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν λάθος. Αλλά δεν θα κάνω περαιτέρω σχόλιο. Σήμερα θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους φίλους μας της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Σας παρακαλώ μην εγκαταλείψετε τις προσπάθειες. Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας γιατί εσείς κάνατε αυτό που σας αναλογούσε κι εμείς όχι. Δεν αμφιβάλλω ότι κάποια στιγμή θα γίνετε πλήρη μέλη της ΕΕ.»

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής. «Ήταν ένα ιστορικό λάθος αυτό που συνέβη χθες το βράδυ!» είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ ο οποίος στεκόταν ανάμεσα στον Τουσκ και τον Μακρόν στην τελευταία τους συνέντευξη Τύπου ο ένας ως Πρόεδρος της Κομισιόν και ο άλλος ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here