Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεσμεύτηκε να στηρίξει την Ελλάδα στο μεταναστευτικό


Τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών. 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ευρώπη και την Ελλάδα, με βασικό το μεταναστευτικό.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, το Συμβούλιο Κορυφής καταδίκασε ομόφωνα την τουρκική επέμβαση στη Συρία και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός λαμβάνοντας υπόψη και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Σημείωσε πως μετά από επιμονή της ελληνικής πλευράς υιοθετήθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων η θέση ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Επισήμανε επίσης πως η ατζέντα της Κομισιόν για μεταναστευτική πολιτική, ασφάλεια και κλιματική αλλαγή είναι φιλόδοξη. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μείωση των πόρων για τους δύο βασικούς πυλώνες, σημείωσε.

Όσον αφορά τις προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι Ευρωπαίοι καταδίκασαν επίσης ομόφωνα την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας και υιοθέτησαν τις αποφάσεις των υπουργών Εξωτερικών για κυρώσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το Brexit, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι επιτυγχάνεται μια συμφωνία μετά τη σύνοδο Κορυφής. Υπήρξε, όπως είπε, ανακούφιση αλλά και θλίψη, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικυρωθεί η συμφωνία από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

ΔΕΙΤΕ LIVE:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ