ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός ελιγμός και… “σύμπλευση” με το ΚΚΕ.


Μια σημαντική απόφαση πάρθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στην ψήφο των αποδήμων. Τι θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε πολιτικό ελιγμό αποφάσισε να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό, τι αφορά την ψήφο των αποδήμων, όπως αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 18.10.2019.Ο ΣΥΡΙΖΑ… πάει με το ΚΚΕ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αναλυτική συζήτηση που έγινε στην Κουμουνδούρου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε να υιοθετηθεί η θέση του ΚΚΕ σε ό, τι αφορά την ψήφο των ομογενών, ιδιαίτερα στο ζήτημα που αφορά στον χρόνο που θα πρέπει κάποιος να διαμένει στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής στην Βουλή, αλλά και με βάση τα όσα είπε ο ίδιος ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει θέσει ως «χρονικό ορίζοντα» περίπου τα 30 χρόνια.

«Δεύτερο κριτήριο σοβαρό, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι εύλογο το χρονικό διάστημα που απουσιάζει από την Ελλάδα, δεν μπορεί να έχει φύγει πριν 100 χρόνια και να έχει κάνει οικογένεια δεύτερης, τρίτης, τέταρτης γενιάς με βάση το «δίκαιο του αίματος. Πρέπει δηλαδή να ορίζεται συγκεκριμένα με βάση, για παράδειγμα, ενδεικτικά τριάντα χρόνια– θα μπορούσε να είναι αυτό το κομβικό διάστημα που απουσιάζει. Έτσι πιάνονται και όλοι οι μετανάστες που έφυγαν την περίοδο της κρίσης ή έφυγαν να σπουδάσουν και δεν βρίσκονται στην Ελλάδα», είχε πει χαρακτηριστικά ο ΓΓ Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος μετά την συνάντηση στο Μαξίμου.

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε ακόμα το θέμα του εκλογικού νόμου, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά στις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στου κομματικούς και προεδρικούς και δεν υπήρξε καμία ένταση.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ