Ολυμπιακός – Zενίτ: “Μαχαιριά” στο ΣΕΦ. Ιστορική νίκη οι Ρώσοι.


Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και υπέστη σοκαριστική ήττα στο ΣΕΦ από την Ζενίτ (68-77), βγάζοντας στην επιφάνεια όλα τα προβλήματά του και κάνοντας φανερό ότι η αλλαγή προπονητή μόνο δεν φτάνει για να υπερκαλυφθούν. Μεγάλο ματς από τον Πονίτκα – Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ο Μιλουτίνοφ ενώ ο Παπανικολάου με δικό του τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση

Τεράστιο αποτέλεσμα! Η Ζενίτ πήρε την πρώτη της νίκη στη Euroleague επικρατώντας με 68-77 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ άστοχος και με φανερό πρόβλημα στην άμυνά του στη ρακέτα, δείχνοντας ότι μόνο η αλλαγή ψυχολογίας δεν φτάνει.

Οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι έκαναν ότι μπορούσαν για να… χάσουν, αφού πέταξαν προβάδισμα έξι πόντων σε λιγότερο από ένα λεπτό στο τέλος του ματς, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγηθεί στην παράταση, όπου τελικά επικράτησαν αφού ο Ολυμπιακό εμφανίστηκε αποκαμωμένος.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς «πετώντας» φωτιές επιθετικά και χτυπώντας τη Ζενίτ στη ρακέτα με αιχμή του δόρατος τον Μιλουτίνοφ, τη στιγμή που οι Ρώσοι έμοιαζαν εκτός τόπου και χρόνου, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 12-0 μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα. Το τάιμ άουτ που κάλεσε εσπευσμένα ο Πλάθα σε εκείνο το σημείο φάνηκε να «ξυπνάει» για τα καλά τους παίκτες του, οι οποίοι από εκείνο το σημείο κι έπειτα εμφάνισαν άλλο πρόσωπο καταφέρνοντας να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (19-20) με ένα φοβερό μπάζερ-μπίτερ τρίποντο του Τρούσκιν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τη Ζενίτ να «πυροβολεί» έξω από τα 6,75 μ. και να φτάνει το επί μέρους σκορ  στο 26-9, μετά το αρχικό 12-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Τα παλικαρίσια καλάθια του Πάντερ και ο «ζεστός» Βασίλης Σπανούλης φάνηκε να επαναφέρουν προσωρινά την τάξη δίνοντας προβάδισμα πέντε πόντων (31-26) στον Ολυμπιακό. Ένα ακόμα τάιμ άουτ του Πλάθα σε συνδυασμό με τα λάθη και την αστοχία της περιφέρειας των «ερυθρόλευκων» (1/12 τρίποντα στο πρώτο μέρος) έδωσαν την ευκαιρία στους Ρώσους να «γυρίσουν» εκ νέου το ματς πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με το σκορ 36-38 υπέρ τους.

Περισσότερα σε λίγο…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ