Εισβολή Τούρκων αστυνομικών σε σπίτι Κούρδισσας δημοσιογράφου που έκραξε την επιχείρηση στη Συρία

Δεκάδες Τούρκοι αστυνομικοί έκαναν τα ξημερώματα του Σαββάτου (19.10.2019) έφοδο στο διαμέρισμα της Κούρδισσας δημοσιογράφου καιακτιβίστριας, Νουρτζάν Μπαϋσάλ (Nurcan Baysal), στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολική Τουρκία), εξαιτίας των αναρτήσεων της στα social media, όπου ασκούσε κριτική στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

«Περίπου 30 με 40 ένοπλοι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι μου γύρω στις 05.00 π.μ. εξαιτίας των αναρτήσεών μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το έψαξαν εξονυχιστικά κατά την έρευνα», λέει η δημοσιογράφος που συνεργάζεται και με την αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Ahval.

«Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκομαι στην Τουρκία και αυτός είναι ο λόγος που δεν κρατούμαι. Μόλις όμως επιστρέφω θα υποβάλλω μήνυση ενάντια σε εκείνους που υπέβαλλαν τα δύο παιδιά μου σε όλο αυτό», είπε.

Από τι 9 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές περισσότεροι από 200 άνθρωποι για επικριτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ahvalnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here