Νέο ξέσπασμα Ερντογάν κατά Ευρώπης: “Αυτοί που μας δίνουν μαθήματα, έχουν την κηλίδα της σφαγής”.


Σκληρή απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ευρώπη για την εισβολή στη Συρία.
«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά στην 3η Σύνοδο των Θρησκευτικών Ηγετών των Χωρών της Αφρικής.
Η φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του.

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ευρώπης, για την κατακραυγή σχετικά με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”, στη Συρία.
Σε ομιλία του στην 3η Σύνοδο των Θρησκευτικών Ηγετών των Χωρών της Αφρικής, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως “αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας“.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε μας εξαιτίας της επιχείρησης πηγή της ειρήνης εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της Ρουάντα”.

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε στην ομιλία του και μία φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ισχύει ακόμα και ύστερα από 100 χρόνια. Η φράση ήταν ότι “μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα”. Κατά τον πρόεδρο της Τουρκίας, ακόμη κι αν περάσουν 100 χρόνια δεν αλλάζει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι “ενώ η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν“.Εύθραυστη η εκεχειρία στη Συρία

Την Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για εκεχειρία 120 ωρών στη Συρία, προβλέπει την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή με αντάλλαγμα τη διακοπή της τουρκικής επίθεσης. Ωστόσο, η εκεχειρία παραμένει εύθραστη, καθώς η Τουρκία κατηγόρησε σήμερα τις κουρδικές δυνάμεις για παραβίαση (της εκεχειρίας).

“Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σέβονται πλήρως τη συμφωνία” η οποία επιτεύχθηκε την Πέμπτη έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. “Εντούτοις, οι τρομοκράτες (η Τουρκία αποκαλεί έτσι τις κουρδικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν συνολικά 14 επιθέσεις τις τελευταίες 36 ώρες”.

Το τουρκικό υπουργείο διευκρίνισε ότι 12 από τις επιθέσεις προέρχονταν από τη συριακή μεθοριακή πόλη του Ρας αλ-Αΐν, μια από την Ταλ Αμπιάντ και άλλη μια από την περιοχή Ταλ Ταμρ, αναφέροντας ότι χρησιμοποιήθηκαν διάφορα ελαφρά και βαρέα όπλα, ανάμεσά τους ρουκέτες.

Με πληροφορίες από kathimerini.com.cy


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ