Αυτός είναι ο σφαγέας Ερντογάν: «Θα συντρίψουμε τα κεφάλια των Κούρδων αν δεν φύγουν ως την Τρίτη»


Απασφάλισε ο αιμοσταγής «σουλτάνος» και απειλεί με γενοκτονία των Κούρδων

Ποια εκκεχειρία και ποια κατάπαυση του πυρός; Ο Τούρκος πρόεδρος, με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων είναι έτοιμος να συνεχίσει την αιματοχυσία των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

«Η κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες ισχύει μέχρι την Τρίτη και… τέλος. Από τότε κι έπειτα, αν οι Κούρδοι δεν έχουν φύγει από την περιοχή, θα συντρίψουμε τα κεφάλια τους», απείλησε ο Τούρκος σφαγέας.

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στο Καγισερί, ο Ερντογάν σημείωσε πως η Άγκυρα θα θέσει σε εφαρμογή το δικό της πλάνο εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τη Μόσχα σχετικά με την ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού στη βόρεια Συρία.

Επί του ίδιου ζητήματος, προσέθεσε πως είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, την πιθανότητα ανάπτυξης των συριακών δυνάμεων στην λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» κατά τη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Είναι προφανές πλέον πως ο Ερντογάν στοχεύει σε γενοκτονία του κουρδικού λαού. Παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις απειλές για κυρώσεις, το τουρκικό καθεστώς είναι αποφασισμένο να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα από την επιχείρηση στη Συρία.

Ποιος μπορεί να του βάλει φρένο; Μέχρι στιγμής, καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν δείχνει διάθεση να συγκρουστεί με οποιονδήποτε τρόπο με τον Ερντογάν, γεγονός που εκμεταλεύεται ο ίδιος και απειλεί μάλιστα τους πάντες.

«Έχουν χέρια βαμμένα με αίμα»
Η Γαλλία και η Ευρώπη βρέθηκαν ξανά στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το εμπάργκο όπλο που έχουν επιβάλει εξαιτίας της επιχείρησης στη Συρία.

«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν, έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα είτε με σφαγές, είτε με εισβολές, είτε με αποικιοκρατίες» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε σύνοδο Θρησκευτικών Ηγετών των Χωρών της Αφρικής.

«Γνωρίζετε προφανώς καλύτερα από εμένα ποια αποικιοκρατική χώρα βρίσκεται πίσω από τη γενοκτονία της Ρουάντας» είπε με νόημα, για να προσθέσει ότι «εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε εμάς εξαιτίας της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης” εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας στη Ρουάντα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ισχύει μέχρι σήμερα αυτό που πριν 100 χρόνια είχε παραδεχτεί ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ότι «μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα». Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως, ακόμη και αν περάσουν 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αλλάξει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Παρόλο που η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν» είπε.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας, με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου, προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ Μέρκελ-Μακρόν-Τζόνσον και Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Συρία και το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκές χώρες στην Τουρκία λόγω της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ