Κόκκινο Ποτάμι: Θοδωρής Φραντζέσκος: «Ο Κερέμ θα αντιμετωπίσει τρομερά διλήμματα» (Photos)


Ο Θοδωρής Φραντζέσκος ξεχώρισε με την ερμηνεία του ως Κερέμ Καρτάλ στην πρεμιέρα του «Κόκκινου Ποταμιού».

Ο ηθοποιός μιλά για την υποκριτική, τη συμμετοχή του στη μεγάλη παραγωγή του Open, για τη συνεργασία του με τον Μανούσο Μανουσάκη, αλλά και για το ποδόσφαιρο που παραμένει μεγάλη του αγάπη.

Από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Δραματική Σχολή του Εθνικού. Πώς έγινε αυτή η μετάβαση;
«Η μετάβαση ξεκίνησε από μια δύσκολη κατάσταση. Σπούδαζα κάτι το οποίο δεν με ενδιέφερε. Αποφάσισα να μην αφήσω να περάσει άλλος χρόνος και να ακολουθήσω αυτό που πραγματικά ήθελα, την ενασχόληση με την τέχνη και το θέαμα. Μπήκα λοιπόν στη σχολή και έκανα τα πράγματα που ήθελα: υποκριτική, μουσική, χορό, τραγούδι».

Ησουν από μικρός καλλιτεχνική φύση;
«Συνειδητά όχι, αλλά μικρός αναλάμβανα σχεδόν πάντα τη σκηνοθεσία των σχολικών παραστάσεων μαζί με άλλους συμμαθητές μου. Κάποιοι το έκαναν για να χάνουν το μάθημα, εγώ το έκανα γιατί μου άρεσε. Τελικά κατέληγα να είμαι μόνος στη σκηνή».

Έχεις ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο. Σε επαγγελματικό επίπεδο;
«Έπαιζα από οκτώ χρονών. Κάποια στιγμή όταν έπρεπε να πάρω την απόφαση για το εάν θα ασχοληθώ επαγγελματικά ή όχι, έμεινα λίγο πίσω και μετά τα πράγματα πήραν άλλη πορεία. Παραμένει μεγάλη μου αγάπη το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι οπαδός, είμαι φίλαθλος».

Από τις καλλιτεχνικές δουλειές που έκανες πριν από το «Κόκκινο ποτάμι», ποιες ξεχωρίζεις;
«Σίγουρα την πρώτη μου δουλειά στο Εθνικό, στη «Φιλουμένα» με την Ελένη Ράντου. Η πρώτη μου παράσταση μετά την αποφοίτηση μου. Εκπληκτική εμπειρία, καθώς βρέθηκα στη σκηνή με σημαντικούς ανθρώπους που με βοήθησαν να γίνω μέλος αυτού του θιάσου. Ακόμη σημαντικότερη ήταν η εμπειρία μου από την παράσταση την οποία σκηνοθέτησα και έπαιξα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, που είχε θέμα τον Εμφύλιο: «Ο κήπος με τα κυπαρίσσια». Και εκεί υπήρξαν εξαιρετικές συνεργασίες και θέλω να το επαναλάβω ή τη φετινή σεζόν ή του χρόνου».

Και έρχομαι τώρα στη σειρά εποχής του Μανούσου Μανουσάκη. Πώς ήρθε ο ρόλος του Κερέμ;
«Είχα το email της casting director. Αποφάσισα να της στείλω πέρυσι τέτοια εποχή το βιογραφικό μου. Χωρίς να γνωρίζω ακόμη για το «Κόκκινο Ποτάμι». Χτύπησε το τηλέφωνο μου και κλείσαμε ένα ραντεβού. Ηταν εκεί και ο κ. Μανουσάκης. Ηταν εξαρχής θετικό το κλίμα. Ενας καλλιτεχνικός κεραυνοβόλος έρωτας. Τα πράγματα κύλησαν στη συνέχεια μόνα τους. Εκανα μια ιδιωτική ακρόαση και συμφωνήσαμε να το κάνουμε, και ήταν σαν να έχει συμβεί καιρό πριν. Ο κ. Μανουσάκης έχει την εμπειρία να αναγνωρίζει αμέσως αν κάποιος του κάνει ή το αντίθετο. Λειτουργεί ενστικτωδώς, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, και νομίζω πως ανταμείβεται διαχρονικά».

Υποδύεσαι έναν αξιωματικό του τουρκικού στρατού. Αγχώθηκες για το πώς θα υποδεχθεί το κοινό της σειράς τον συγκεκριμένο ήρωα;
«Λίγο στην αρχή, όχι όμως επί της ουσίας. Είναι ένας πολύ ωραίος ρόλος και ήμουν σίγουρος από τη στιγμή που διάβασα τις πρώτες ατάκες πως είναι για μένα αυτός, θέλω να το κάνω. Ενιωσα και πολύ ασφαλής στο όλο πλαίσιο της παραγωγής. Είχα πολύ μεγάλη προσμονή να ξεκινήσω γυρίσματα».

Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος του Κερέμ στα επόμενα επεισόδια;
«Ανήκει στην προοδευτική τάξη των Νεότουρκων. Αγαπάει τον άνθρωπο, αν και στρατιωτικός. Πιστεύει στην ισότητα, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής. Ολο αυτό θα αποτελέσει εμπόδιο στην εξέλιξη του. Θα αντιμετωπίσει τρομερά διλήμματα. Διλήμματα που παραμένουν επίκαιρα ακόμη και σήμερα. Πανανθρώπινα και διαχρονικά. Νομίζω πως μέρος του κόσμου θα ταυτιστεί με τον Κερέμ».

Εσένα προσωπικά τι σε έχει διδάξει αυτή η τραγωδία, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού;
«Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος μέσα από αυτήν τη δουλειά γνωρίζει την ιστορία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ανεξαρτήτως καταγωγής, αφορά όλους μας. Αυτό που νομίζω πως πρέπει να διδαχθούμε είναι πως δεν απέχουμε τόσο πολύ χρονικά από τότε, ούτε η σύγχρονη κοινωνία απέχει τόσο πολύ από τη βία και τις πράξεις που χωρίζουν τους ανθρώπους. Πρέπει να γνωρίζουμε την Ιστορία για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη.

Πώς είναι ο Μανούσος Μανουσάκης στα γυρίσματα; Είναι αυστηρός την ώρα της δουλειάς;
«Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Ναι, είναι πολύ αυστηρός εκεί που πρέπει, αλλά σε χαλαρές στιγμές είναι άλλος άνθρωπος. Με εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ, συζητήσιμος, ανοιχτόμυαλος και εξελίξιμος. Παίρνει το καλύτερο δυνατό απ» όλους μας».

Σου έδωσε κάποια συμβουλή;
«Η συμβουλή του είναι ο τρόπος που κινείται και διαχειρίζεται τα πράγματα. Μια γενικότερη αίσθηση που είναι σχολείο για μένα», είπε στο tv έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ