Γρηγόρης Βαλτινός: Η αυστηρή απάντηση σε όσους αντιμετωπίζουν την Τέχνη σαν «τσόντα» (photos)


O Γρηγόρης Βαλτινός ήταν ειλικρινής και δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την αντιμετώπιση της Τέχνης και του θεάτρου από το κοινό, ενλώ ξεκαθάρισε πώς εκλαμβάνει εκείνος την Τέχνη. Ακόμη, δεν δίστασε να τοποθετηθεί για όσους δηλώνουν ηθοποιοί και αποσαφήνισε τι χρειάζεται για να χαρακτηριστεί κάποιος ηθοποιός!

«Εχει βελτιωθεί πολύ και σε αυτό έχουν βοηθήσει όλοι, με πρώτο και κυρί­αρχο το κοινό, το οποίο αναζητά βαθύ­τερα και πιο ουσιαστικά πράγματα, για­τί έχει καταλάβει επιτέλους ότι η επιλογή του χαχανητού, της σάχλας, του επιφα­νειακού, του δήθεν, έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Πάρα πολλοί νομίζουν ότι η Τέχνη είναι ανώδυνη, ότι η διασκέ­δαση είναι ανώδυνη, ότι ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες μας -αυτό το επιλέγου­με- είναι ανώδυνοι, αλλά δεν είναι έτσι.

Καθορίζουν την αισθητική, τη συμπερι­φορά μας, τη συλλογική συνείδηση, την ψήφο μας, τη συμπεριφορά μας απένα­ντι στον συνάνθρωπο αλλά και απέναντι σε εμάς τους ίδιους. Νομίζουμε ότι, όταν φροντίζουμε μόνο τον εαυτό μας και αδι­αφορούμε για την κοινωνία, για το πε­ριβάλλον και τον πλανήτη, για την κα­θαριότητα, για ό,τι υπάρχει έξω από το σπίτι μας, είμαστε καλυμμένοι. Δεν έχου­με καταλάβει ότι, για να είμαστε καλά όσο γίνεται μεγαλύτερο διάστημα, πρέπει να φροντίζουμε το σύνολο των ανθρώπων.

Όταν αδειάζεις τα απόβλητα σου (ψυχο­λογικά, οργανικά, χημικά) σε έναν άλλον άνθρωπο, κάποια στιγμή θα επιστρέψουν πάνω σου. Όταν πετάμε σκουπίδια και πλαστικά, θα τα φάμε μέσα από τα ψάρια ή θα βουλώσουν οι υπόνομοι. Φαύ­λος κύκλος».

O Γρηγόρης Βαλτινός ήταν ειλικρινής και δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του.

Όσο για το τι πρέπει να έχει κάποιος για να τον πει «καλό ηθοποιό»:

«Πρέ­πει να έχει αλήθεια, να μην έχει πάνω του θεατρικά μπιχλιμπίδια και τερτίπια. Να είναι εκπαιδευμέ­νος και γυμνασμένος σωματικά, εκφραστικά, φωνητικά και πνευματι­κά. Να στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στην περιγραφή της αλήθειας ή στα εξωτερικά στολίδια. Και να έχει εκείνη τη μαγική επικοινωνία με το κοινό. Άλλωστε, μέσα από το παίξι­μο του ηθοποιού βγαίνει πεντακάθα­ρα ο χαρακτήρας του καλλιτέχνη».

Τι γίνεται, όμως, με εκείνα τα παιδιά που βγαίνουν από ριάλιτι;

«Με ενοχλεί που παιδιά που βγαίνουν από ριάλιτι δηλώνουν ηθοποιοί, γιατί το θέατρο αντιμε­τωπίζεται σαν κάτι ευκαιριακό, σαν κάτι της μόδας- να βάλουμε και μια τσόντα από lifestyle, μπας και πιάσουμε λίγους ακόμα. Με ενοχλεί να αντιμετωπίζεται η Τέχνη μου σαν κάτι εύκολο, επιφανεια­κό και κάτι που έχει σχέση με γυμνασμέ­να σώματα και μπικίνι.

Δεν με ενοχλεί να γίνει κάποιος ηθοποιός από οπουδήπο­τε, αρκεί να το αντιμετωπίσει σοβαρά, να το σπουδάσει, να δουλέψει χρόνια πάνω σε αυτό -το έτος Ο για έναν ηθοποιό είναι τα 20 χρόνια. Τότε καταλαβαίνουμε ότι έχει αντέξει στο σανίδι, τότε καταλαβαί­νουμε ότι μπήκε για σοβαρότερους λό­γους και συνειδητά σε αυτόν τον χώρο», απάντησε στη secret.

«Το πέρασμα μας από τη ζωή είναι πα­ροδικό και σύντομο. Πρέπει να βρού­με ηδονές για να αντέξουμε μια σκλη­ρή πραγματικότητα. Μια από αυτές είναι να τελειωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι. Εμένα το θέατρο με μόρφωσε και με διαμόρφωσε. Νιώθω ότι πλουτίζω ψυχικά. Τελειώνοντας μια παράσταση, φεύγω πλουσιότε­ρος. Αυτό με κάνει να νιώθω χαρού­μενος, ότι προχωράω λίγο παρακάτω, ότι εξοικειώνομαι με τον θάνατο, ότι φτάνω πιο κοντά σε όσα ψάχνω, ηρε­μώ, είναι ένα ναρκωτικό που υπάρχει μέσα μου», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ