Ρέππας – Παπαθανασίου: «Οι «Τρεις χάριτες» δεν θα επιστρέψουν»


O Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου είναι σχεδόν 30 χρόνια με την πένα στο χέρι. Γράφουν σενάρια, γράφουν θεατρικά έργα, γεμίζουν τις πλατείες των θεάτρων και των κινηματογράφων και κάποτε έσπαγαν τα τηλεοπτικά κοντέρ.

Το συγγραφικό δίδυμο παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για το αν κατατάσσουν κάπου τη δουλειά τους.

«Ναι, εφόσον έχει εμπορική διάσταση. Υπάρχει κάτι μετρήσιμο που το έχει ανάγκη η κοινωνία. Στο δικό μας επάγγελμα υπάρχει κάτι περίεργο. Ο γιατρός μετράει ασθενείς, ο δικηγόρος υποθέσεις, εμείς λειτουργούμε αντιστρόφως ανάλογα. Οσο περισσότεροι σε εμπιστεύονται για να ψυχαγωγηθούν, τόσο πιο χαμηλής ποιότητας θεωρούν ότι είναι η δουλειά σου», σημειώνει ο Μιχάλης και ο Θανάσης συμπληρώνει: «Υπάρχουν ηλιθιότητες που κάνουν νούμερα και καλά πράγματα που κάνουν νούμερα και υπάρχουν ηλιθιότητες που δεν κάνουν νούμερα και καλά που επίσης δεν κάνουν. Είναι κοινωνική ανάγκη το εμπορικό».

O Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου

Κάθε έντιμη συνέντευξη προς τους Ρέππα -Παπαθανασίου οφείλει να συμπεριλάβει μία ερώτηση. Για την ακρίβεια, μία επιθυμία υπό μορφήν ερώτησης: «Θα κάνετε τηλεόραση;»· Σαφείς και ξεκάθαρες οι απαντήσεις, αρχής γενομένης από αυτή του Θανάση: «Εγώ δεν πιστεύω πως αν έβγαιναν οι «Τρεις Χάριτες» τώρα θα έκαναν επιτυχία. Αλλά δεν είμαστε και σίγουροι ότι θα τις γράφαμε αυτή την εποχή. Ολα είναι θέμα timing. Τώρα δεν υπάρχει το sitcom, τώρα πια σχεδόν όλα είναι καθημερινά και αυτό είναι κάτι που επίσης ρίχνει την ποιότητα. Κάναμε έναν χρόνο προετοιμασία για να κάνουμε εβδομαδιαίο». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Μιχάλης: «Αν μας ζητούσαν περιορισμένα επεισόδια θα το κάναμε με μεγάλη χαρά. Να έχει αρχή, μέση και τέλος και να είναι κάτι αξιοπρεπές. Αν γινόταν σίριαλ το «Δικό μας σινεμά» για παράδειγμα, αν δεν έκανε απόσβεση αμέσως θα το έκανε σε βάθος χρόνου. Το ίδιο έγινε και με τις σειρές μας στο ΜΕGΑ», είπαν στο Gala.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ