«Λουκέτο» σε σχολείο στα Χανιά μετά την επίθεση πατέρα σε δασκάλα – Δείτε την ανακοίνωση των γονέων

Κλειστο θα παραμείνει την Δευτέρα (21/10), το14ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, ως ένδειξη συμπαράστασης στη δασκάλα που δέχτηκε επίθεση από πατέρα παιδιού.

 

Η σχετική απόφαση πάρθηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, ο οποίος αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα τη Δευτέρα όταν και θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας. Το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν 38χρονος πατέρας πήγε να πάρει το παιδί στο σχόλασμα. Στον άντρα, ωστόσο, που βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του, δικαστική εντολή δεν επέτρεπε να παραλάβει το παιδί. Οπως κατήγγειλε η δασκάλα, μετά από διένεξη, ο άντρας τη χτύπησε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων:

«Στα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα.

Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους.

Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.»

Πηγή: Neakriti

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here