Ο καθαρισμός του προσώπου σας δεν θα έπρεπε να πονά


Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχει πληθώρα προϊόντων που απευθύνονται στην φροντίδα και στον καθαρισμό προσώπου και είναι λογικό να θέλετε να πετύχετε τον καλύτερο συνδυασμό για τον περιποίηση της δική σας επιδερμίδας.

Όμως αυτή η υπερβολή δεν θα πρέπει να περνάει και στο δέρμα σας. Αν χρησιμοποιείτε την μια κρέμα μετά την άλλη και βλέπετε το δέρμα σας να κοκκινίζει μπορεί να νιώσετε πως αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, λειτουργούν. Αν νιώθετε μια αίσθηση καύσου ή φαγούρας αφού εφαρμόσετε την απολεπιστική σας κρέμα, και πιστεύετε ότι οφείλεται στην καλή απολέπιση του δέρματός σας, ξανασκεφτείτε το: Το δέρμα σας δεν θα πρέπει να υποφέρει όσο διαρκεί η περιποίηση του. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, το δέρμα μας είναι ευαίσθητο και πρέπει να του φερόμαστε ευγενικά και να το προστατεύουμε. Αν το ερεθίζουμε καθημερινά με πολύ σκληρά προϊόντα, με έντονη απολέπιση, ή με συχνά χημικά peeling, τότε κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε φλεγμονές στο δέρμα. Οι φλεγμονές που παραμένουν χρόνια μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμα προβλήματα, όπως η ξηρότητα, η αίσθηση «τραβήγματος» και η αυξημένη ευαισθησία.

Και παρ’ ότι υπάρχουν προϊόντα (συνήθως κάποια χημικά απολεπιστικά), που μπορεί να δημιουργούν μια ελαφριά αίσθηση «γαργαλητού» όσο διαρκεί ο καθαρισμός προσώπου, αυτή δεν θα πρέπει να διαρκεί παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα, γι αυτό θυμηθείτε να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο.

Επίσης, είναι σημαντικό αν χρησιμοποιείτε κάποιο μηχάνημα καθαρισμού προσώπου να το κάνετε με προσοχή, χωρίς να βάζετε έξτρα πίεση, καθώς αυτό μπορεί να τραυματίσει το δέρμα.

Εάν νιώθετε συχνά το δέρμα σας να σας τραβάει ή το βλέπετε ερεθισμένο ίσως έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε το beauty routine σας και να επενδύσετε σε προϊόντα για ευαίσθητα δέρματα. Σαφώς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε πριν πάρετε κάποια απόφαση μόνη σας, είναι να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας που θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για τον δικό σας καθαρισμό προσώπου.

Και μην ξεχνάτε: Φροντίστε το δέρμα σας με αγάπη!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ