Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί είπα “μπορεί η Novartis να δωροδοκεί αλλά σώζει και ζωές”

Δεν άκουσαν την ερώτηση δεν άκουσαν και όλη την απάντηση, επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας μιας «ατάκας» του σε ντοκιμαντέρ για τη Novartis.

Η δήλωση «εταιρίες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή γιατρούς, επίσης όμως σώζουν και ζωές», προκάλεσε θύελλα. Μετά την ανάρτησή του στο twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης «επανήλθε» με νέα δήλωση, κατηγορώντας όσους τον «σταυρώνουν» πως δεν έχουν ακούσει ούτε την ερώτηση ούτε και όλη την απάντηση.

Η αρχική ερώτηση ήταν γιατί βάλαμε φάρμακα της Novartis ενώ κατηγορείται για διαφθορά, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (21.10.2019) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση της Ελβετίδας δημοσιογράφου ήταν: «Επί της δικής μου υπουργίας λόγω του νόμου για το clawbak, δεν μπορούσε να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα. Άρα, όσο καινούργια φάρμακα μιας εταιρίας και να βάζαμε στο σύστημα, δεν μπορούσε η εταιρία να κερδίσει περισσότερα χρήματα, διότι ο προϋπολογισμός ήταν κλειδωμένος.

Αφού της εξήγησα όλον αυτό τον μηχανισμό και το γιατί η συγκεκριμένη απόφαση οδηγούσε στο να μην παίρνει η Novartis περισσότερα χρήματα, άρα όλη η κατηγορία ότι λαδωθήκαμε για να βάλουμε τα φάρμακα της Novartis είναι μια ανοησία, τελειώνει η κουβέντα μας ως εξής: έτσι λοιπόν, με την απόφασή μου αυτή, όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα. Και δείτε τι κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: εφάρμοσαν το νόμο μου και μέχρι τώρα βάζουν τα φάρμακα και της Novartis στο σύστημα, με τον δικό μου νόμο. Δεν τον άλλαξαν καν. Δεν ήταν λοιπόν μια απόφαση δωροδοκίας, ήταν μια καλή απόφαση η οποία έσωσε ανθρώπινες ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρίες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή γιατρούς ή δεν ξέρω γω σε ποιους, επίσης όμως σώζουν και ζωές».

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δώσει στη δημοσιότητα, με ανάρτηση στο twitter το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της δήλωσής στου, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ για τη Novartis.

Το tweet ήταν απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον καλούσε να πει και ποιοί πολιτικοί χρηματίστηκαν.

Ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Σκευωρία» και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς; 

Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis.

Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές”.

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοί πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ