Χιλή: Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Σαντιάγκο

Χιλιάδες επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί από χθες, Κυριακή, στο αεροδρόμιο του Σαντιάγκο στη Χιλή, μετά την ακύρωση ή την καθυστέρηση των πτήσεών τους και την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τις αρχές εξαιτίας των ταραχών που συγκλονίζουν τις τελευταίες μέρες τη χώρα.

Οι διάδρομοι του κύριου τερματικού του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Χιλής είχαν μετατραπεί σε κοιτώνες, καθώς πολλοί επιβάτες κοιμούνταν στο έδαφος, ενώ άλλοι περίμεναν σε πολύ μεγάλες ουρές στα γκισέ των αεροπορικών εταιρειών για να πληροφορηθούν για την πτήση τους, σύμφωνα με το AFP.

Εκατοντάδες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν ή αναπρογραμματίστηκαν μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες που σημειώνονται στο Σαντιάγο από την Παρασκευή, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 7 άνθρωποι. “Δεν ξέρουμε τίποτα για τις πτήσεις μας”

“Είμαστε εδώ εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Δεν ξέρουμε τίποτε για τις πτήσεις μας”, δήλωσε μια Περουβιανή φοιτήτρια, η οποία βρισκόταν στη Χιλή για ένα επιστημονικό συνέδριο για τα δάση μαζί με 120 άλλους ανθρώπους.

“Πρέπει να περιμένουμε σε μεγάλες ουρές για να μάθουμε τι θα γίνει, δεν ξέρουμε αν οι κινητοποιήσεις θα χειροτερεύσουν”, πρόσθεσε. Χιλή: Μαζικές διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις – Κάηκαν 5 άνθρωποι μέσα σε…

Στην πρωτεύουσα της Χιλής, στην οποία κατοικούν περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 ως τις 06:00 τοπική ώρα (01:00-12:00 ώρα Ελλάδος) και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, καθώς έχει διακοπεί τελείως η λειτουργία του μετρό και εν μέρει των λεωφορείων.Δεν έχουν καν φαγητό και νερό!

Χωρίς να έχουν τίποτε για να φάνε ή να πιούνε, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν από το αεροδρόμιο λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της απουσίας δημόσιων μέσων μεταφοράς, οι επιβάτες περιμένουν στωικά.

“Λόγω της σημερινής κατάστασης στο Σαντιάγο και σε άλλες πόλεις της Χιλής, ο όμιλος LATAM Airlines αναγκάστηκε να ματαιώσει όλες τις πτήσεις του από το αεροδρόμιο του Σαντιάγο μεταξύ των 19:00 χθες και των 10:00 σήμερα” Δευτέρα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η κύρια λατινοαμερικάνικη αεροπορική εταιρεία, η οποία διατήρησε ωστόσο δύο πτήσεις για την Λίμα και μια για τη Μαδρίτη.Ακυρώσεις σωρρηδόν

Η Χιλιανή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους JetSmart ανακοίνωσε επίσης την ακύρωση 11 εσωτερικών πτήσεων και μιας πτήσης προς τη Λίμα και τον αναπρογραμματισμό περίπου 20 άλλων. Την ίδια ώρα η Sky Airline ακύρωσε 20 πτήσεις.

Παράλληλα και πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν την καθυστέρηση των αεροπορικών συνδέσεών τους.

Χθες ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα δήλωσε ότι η Χιλή βρίσκεται “σε πόλεμο”, σε μια ένδειξη του μεγέθους της έκρηξης κοινωνικών εντάσεων στη χώρα, που θεωρείται η χειρότερη που αντιμετωπίζει το λατινοαμερικάνικο Κράτος εδώ και δεκαετίες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαντιάγο επιβλήθηκε για δεύτερη νύχτα χθες το βράδυ, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ