Ο δήμαρχος της Σμύρνης “πολεμάει” τον Ερντογάν. “Να αφήσουμε την Κύπρο στους Κύπριους”

Σάλο στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος της Σμύρνης για την Κύπρο.

Την ώρα που ο Ερντογάν κάνει αναφορές στον “Αττίλα” με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, και η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με Ελλάδα και Κύπρο, αυξάνεται συνεχώς, λόγω της δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο δήμαρχος Σμύρνης, Τουντς Σογιέρ,,, ρίχνει λάδι στη φωτιά!

Σε δηλώσεις του, ο Σογιέρ τόνισε: “Να αφήσουμε την Κύπρο στους Κύπριους. Αυτό θα είναι το σωστό. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου και να αφήσουμε το νησί στους Κύπριους. Πρέπει να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους“.

Όπως αναμενόταν, ο δήμαρχος Σμύρνης “πρωταγωνιστεί” στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για “σκανδαλώδεις δηλώσεις” και για “την αγάπη του (Σογιέρ) για την Ελλάδα που πλημμυρίζει”.Ο Ερντογάν (ξανα)θυμήθηκε την εισβολή στην Κύπρο

Σε ομιλία του στην Καισάρεια, το Σάββατο (19.10.2019), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε και πάλι την Κύπρο, απαριθμώντας τις εισβολείς του τουρκικού στρατού.

«Όπως στο παρελθόν έμαθαν τι εστί τουρκικό έθνος στην Κύπρο, στη επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας και στο Άφριν, έτσι θα το μάθουν και τώρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Μόλις λήξουν οι 120 ώρες θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, θα συντρίψουμε τα κεφάλια των τρομοκρατών και θα συνεχίσουμε. Για άλλη μια φορά λέμε: ή ελευθερία ή θάνατος. Είδαμε ότι οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται, τα σύνορά μας απειλούνται, δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για επιστροφή των Σύριων προσφύγων στα σπίτια τους, σηκώσαμε και πάλι τα μανίκια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν συνέχισε σε επιθετικό τόνο: «Ρωτάω, ποιος αχρείος θα μας περιορίσει; Αυτοί οι υποκριτές, αυτοί οι διπρόσωποι, αυτοί οι θαυμαστές των τρομοκρατών θα περιορίσουν εμάς; Εκπλήσσομαι για τα μυαλά τους. Φαίνεται ότι το τουρκικό έθνος, αυτό το έθνος δεν το έχουν μάθει. Αλλά θα το μάθουν. Ή θα το μάθουν με το καλό ή θα το μάθουν παίρνοντας το μάθημά τους. Ό,τι χρειάζεται το κάνουμε, Αν χρειάζονται διαπραγματεύσεις, συνομιλίες , τις κάνουμε. Αν χρειαστεί στρατιωτική επιχείρηση, να χτυπήσει, και αυτό το κάνουμε».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Την Τρίτη πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Ρωσία, στο Σότσι. Κι εκεί θα τα συζητήσουμε όλα αυτά με τον κ. Πούτιν. Και αφού συναντηθούμε και με αυτούς -πρώτα ο Αλλάχ- θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο το δρόμο μας. Αδελφοί μου, είναι φανερό ότι ένα μέρος της επιχείρησής μας βρίσκεται υπό το καθεστώς (Άσαντ), το οποίο προστατεύει η Ρωσία. Γι’ αυτό θα συζητήσουμε με τον κ. Πούτιν την Τρίτη αυτό το θέμα. Γιατί πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Το ίδιο ισχύει και για εκεί. Και πάλι αν γίνει, έγινε. Αν δεν γίνει θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια».

Με πληροφορίες από haber7

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ