Προβληματική δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μπροστά στον Πούτιν.


Ματαιώθηκε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από πυρηνικό υποβρύχιο υπό την επίβλεψη, μάλιστα, του Βλαντιμίρ Πούτιν, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ρωσικό υποβρύχιο ματαίωσε τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου κατά την διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων στρατηγικής σημασίας με την ονομασία Grom – 2019, ενώπιον του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Κ – 44 Ryazan, το οποίο ανήκει στον ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού, επρόκειτο να εκτοξεύσει δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την Οχοτσκική Θάλασσα στις 17 Οκτωβρίου, αλλά εκτόξευσε επιτυχώς μόνο τον ένα πύραυλο τύπου R – 29R, ενώ ο άλλος παρέμεινε στο σωλήνα εκτόξευσης του υποβρυχίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το συμβάν σημειώθηκε την ημέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθούσε τη διεξαγωγή των στρατιωτικών γυμνασίων από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας στην Μόσχα.Πούτιν – άσκηση: Διαψεύδουν τον συναγερμό

Νωρίτερα, η εφημερίδα Vedomosti είχε γράψει ότι το πυρηνικό υποβρύχιο Κ – 44 Ryazan εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο και όχι δύο, όπως ήταν προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα το υποβρύχιο να επιστρέψει στην βάση του μαζί με τον πύραυλο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση που εξέδωσε παραδέχεται τη ματαίωση της εκτόξευσης του δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου, αλλά διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι δημιουργήθηκε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”.

“Αξιολογώντας τα στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του ενός πυραύλου του πυρηνικού υποβρυχίου Ryazan“ που δόθηκαν αμέσως πριν την εκτόξευση, ελήφθη η απόφαση να μην ενεργοποιηθεί για να καταφέρει πλήγμα.

“Η ματαίωση της εκτόξευσης του εν λόγω πυραύλου δεν επηρέασε την επιτυχή έκβαση των στρατιωτικών γυμνασίων Grom“, υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στα στρατιωτικά γυμνάσια Grom – 2019, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 15 – 17 Οκτωβρίου, συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, 105 αεροσκάφη διαφόρων τύπων, 5 στρατηγικής σημασίας πυραυλοφόρα πλοία, 15 πολεμικά πλοία και 5 πυρηνικά πυραυλοφόρα υποβρύχια, καθώς και 310 μονάδες ειδικών στρατιωτικών και μαχητικών συστημάτων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ