Αγγελλόπουλοι: “Χρήματα για τους εργαζόμενους υπάρχουν.”

Ο αντιδικία στην οικογένεια Αγγελόπουλου συνεχίζεται με νέα σειρά ανακοινώσεων από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τους γιους του, Γιώργο και Παναγιώτη, με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού να κάνουν λόγο για «πόλεμο λάσπης».

Με νέα τους ανακοίνωση, οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος “απάντησαν” στις κατηγορίες από την πλευρά του πατέρα τους και σημείωσαν ότι η Χαλυβουργική παραμένει αποκλειστικά στα χέρια του. Επισήμαναν μάλιστα, ότι τα χρήματα για τους απλήρωτους εργαζόμενους υπάρχουν, αλλά “διοχετεύονται σε μεθοδικά σε ιδρύματα και τράπεζες της αλλοδαπής για λογαριασμό της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας”.Αναλυτικά η ανακοίνωση των Αγγελόπουλων

«1. Σεβόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα μας και ενόψει της νέας εμπεριστατωμένης εξέτασης των διανοητικών του λειτουργιών που θα διεξαχθεί σε συμμόρφωση με την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, δεν επιθυμούμε καταρχήν να δώσουμε συνέχεια στον πόλεμο λάσπης που δεχόμαστε από το περιβάλλον και τους δικηγόρους του.

2. Ο μόνος λόγος που είμαστε αναγκασμένοι να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ και τα αληθή αίτια της μη πληρωμής των εργαζομένων της είναι η ειλικρινής αγωνία μας για τις τύχες της ιστορικής επιχείρησης και των ανθρώπων της.

3. Δυστυχώς, αποκλειστική αιτία για ό,τι συμβαίνει σήμερα στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ είναι η απόλυτη αδυναμία του νοσούντος πατέρα μας να κατανοήσει και αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει, ακολούθως, τα αναγκαία μέτρα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή της.

4. Εντούτοις, το περιβάλλον και οι δικηγόροι του πατέρα μας επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα και να προκαλέσουν σύγχυση, επικαλούμενοι ένα πλέγμα εξωχώριων εταιρειών και δήθεν ζητημάτων μετοχικού ελέγχου της εταιρείας, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα χέρια του πατέρα μας σήμερα βρίσκεται παραπάνω από το 90% των ανωνύμων μετοχών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ!!!

5. Για το μέγεθος του ψεύδους τους αρκεί να επισημάνουμε ενδεικτικά αυτά που ανέγραφαν οι ίδιοι στα δικόγραφα που κατέθεσαν στις 11 και 16 Απριλίου 2019 στο όνομα του πατέρα μας ενώπιον του Εφετείου Αθηνών στην πλέον κρίσιμη δίκη για τη θέση του πατέρα μας υπό δικαστική συμπαράσταση για την προστασία της υγείας του και των ευρύτερων συμφερόντων του:

• “Οι μετοχές της εταιρείας Χαλυβουργική ευρίσκονται στα ιδρύματα που ανέφερα παραπάνω και δικαιούχος είμαι εγώ μέχρι τον θάνατό μου”.

• “Είμαι ο μοναδικός αιμοδότης της εταιρείας τα τελευταία χρόνια με την καταβολή τεράστιων χρηματικών ποσών για να επιτύχω πιθανή επιβίωσή της”.

• “Στις 16.11.2018 πρότεινα στα παιδιά μου ως πρώτο βήμα να τους μεταβιβάσω τις μετοχές της Χαλυβουργικής”.

• “Συνομίλησα με τον δημοσιογράφο Ηλία Μπέλλο […] και με σαφήνεια του δήλωσα τα επιχειρηματικά μου σχέδια για την εταιρεία μου Χαλυβουργική”.

Θα μπορούσαμε να σταχυολογήσουμε και άλλα πολλά από τα παραπάνω δικόγραφα, καθώς και τις δημόσιες δηλώσεις και “μαϊμού” συνεντεύξεις που του κατασκεύασαν. Με δεδομένη, όμως, την παραπάνω εμφατική και αδιάστικτη παρουσίαση του πατέρα μας ως αποκλειστικού μετόχου της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, την οποία δέχθηκε εν συνεχεία το ίδιο το Δικαστήριο στην υπ’ αρ. 5598/2019 απόφασή του, αποδεικνύεται ότι τα ψέμματα της τελευταίας «επιστολής» που φέρεται να συντάχθηκε στο όνομά του υπερβαίνουν τα όρια της γελοιότητας και ανήκουν στη σφαίρα της απάτης.

6. Υπενθυμίζουμε σε αυτούς που εκμεταλλεύονται αδίστακτα την κατάσταση της υγείας του πατέρα μας και παίζουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος απλήρωτων εργαζομένων ότι χρήματα για την άμεση εξόφλησή τους και τη σωτηρία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ υπάρχουν. Διοχετεύονται, όμως, μεθοδικά σε ιδρύματα και τράπεζες της αλλοδαπής για λογαριασμό της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας. Αρκετά ως εδώ.

7. Στο ανίερο αυτό σχέδιο αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις έχοντας αποκλειστικά ως αρωγό την Δικαιοσύνη, η οποία με αλλεπάλληλες καθοριστικές αποφάσεις της μας δικαιώνει προς το παρόν σε όλες τις χώρες και δικαιοδοσίες».Η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που προηγήθηκε

«ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2019

Προ ημερών μαζί με τους δικηγόρους μου συνάντησα το προεδρείο του σωματείου της Χαλυβουργικής το οποίο ενημερώθηκε λεπτομερώς για όλα τα θέματα. Με τη σημερινή επιστολή θέλω να ενημερώσω όλους τους εργαζομένους της εταιρείας αλλά και όλους τους ενδιαφερομένους γι’ αυτά που έχουν συμβεί από αρχές Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα.

1. Όλοι γνωρίζετε ότι από τότε που ανέλαβα την Χαλυβουργική, με συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, έχω διαθέσει τεράστια χρηματικά ποσά για την ανάπτυξή της. Δυστυχώς για λόγους αντικειμενικούς που αφορούν το μέλλον της χαλυβουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι εργασίες της Χαλυβουργικής μειώθηκαν τραγικά με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα η εταιρεία διατηρείται στη ζωή από τις κατά καιρούς τεράστιες εισφορές εμού και των εταιρειών μου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εν γνώσει μου ότι τροφοδοτώ μία εξαιρετικά ζημιογόνα εταιρεία. Δυστυχώς οι πιστώτριες τράπεζες απέρριψαν το 2018 το σχέδιο αναδιαρθρώσεως που είχε υποβληθεί και έτσι μηδενίσθηκαν οι προοπτικές επιβιώσεως της εταιρείας.

2. Γι’ αυτό το λόγο στη γενική συνέλευση της 04.07.2019 στην οποία παρευρέθηκα αυτοπροσώπως για τέσσερις ώρες αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους παρισταμένους μετόχους, η αποχώρηση των εργαζομένων και η καταβολή των αποζημιώσεών τους και παρέμενε σε εκκρεμότητα ο τρόπος χρηματοδοτήσεως των αποζημιωτικών ποσών.

3. Δυστυχώς η διοίκηση της εταιρείας εκ των υστέρων αρνήθηκε να συμπράξει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και ισχυρίζετο ότι ουδέποτε ελήφθησαν στην γενική συνέλευση τέτοιου είδους αποφάσεις δηλαδή περί λύσεως των εργασιακών συμβάσεων. Παράλληλα τα παιδιά μου και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σκινδήλιας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με συνέπεια την δημιουργία πλήρους αταξίας στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

4. Συγκεκριμένα, συμβαίνουν τα ακόλουθα. Μέτοχοι της Χαλυβουργικής είναι οι ακόλουθοι: (i) Solva Corporation με ποσοστό
9,97% (ii) Etablissment Afrima με ποσοστό 11,91%, (iii) Eltrol Anstalt με ποσοστό 11,91%, (iv) Parula Shipping S.A. με ποσοστό (ν) Akron Corporation με ποσοστό (vi) Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος με ποσοστό 1,51%, (vii) Παναγιώτης Κ. Αγγελόπουλος με ποσοστό (viii) Γεώργιος Κ. Αγγελόπουλος με ποσοστό 0,48% (ix) Sea lsland Shipping με ποσοστό (χ) Light Blue Shipping με ποσοστό 8,32%, (xi) Sky Ocean Shipping με ποσοστό 16,22%, (xii) Saphire Corporation με ποσοστό 0,03%.

5. Τα παιδιά μου ισχυρίζονται ενώπιον των δικαστηρίων Αθηνών και Πειραιώς ότι ελέγχουν σημαντικό τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου ενώ προς τους εργαζομένους και προς τους τρίτους εμφανίζονται ότι έχουν ποσοστό 0,48% έκαστος με προφανή σκοπό προς τα έξω να με δείχνουν ως τον μοναδικό μέτοχο ο οποίος όμως είναι αδιάφορος ή ανίκανος και εκ των έσω να μου δημιουργούν προβλήματα προκειμένου να μη μπορώ να παίρνω αποφάσεις. Όλα αυτά στην πλάτη των εργαζομένων.

Ειδικότερα:

α. Η εταιρεία «Light Blue Shipping» ελέγχει ποσοστό 8,32% του μετοχικού κεφαλαίου. οι μετοχές αυτής της εταιρείας από τον Νοέμβριο 2016 ανήκουν κατά 2/3 στα παιδιά μου και συνακόλουθα τα παιδιά μου ελέγχουν το αντίστοιχο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.», ήτοι 8,32%.
β. Η εταιρεία «Sky Ocean Shipping» ελέγχει ποσοστό 16,22% του μετοχικού κεφαλαίου και η εταιρεία «Sea lsland Shipping» ελέγχει ποσοστό 8,93% του μετοχικού κεφαλαίου. Γι’ αυτές τις εταιρείες τα παιδιά μου ισχυρίζονται ενώπιον δικαστηρίων ότι είναι μέτοχοι κατά 1/3 έκαστος δηλαδή ελέγχουν τις εταιρείες και συνακόλουθα ελέγχουν το αντίστοιχο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.». Στις δίκες γι’ αυτές τις εταιρείες ως μάρτυρας εμφανίζεται ο κ. Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.» και καταθέτει ότι οι μετοχές των εταιρειών «Sky Ocean Shipping» και «Sea lsland Shipping» ανήκουν κατά 2/3 στα παιδιά μου που με αυτό τον τρόπο ελέγχουν απόλυτα αυτή την εταιρεία μέτοχο που ελέγχει το 25,15% του εταιρικού κεφαλαίου.
γ. Τα ίδια συμβαίνουν και για την εταιρεία «Saphire Corporation» που ελέγχει ποσοστό 0,03% του μετοχικού κεφαλαίου.

Συνεπώς τα παιδιά μου από το μετοχικό κεφάλαιο της Χαλυβουργικής με ισχυρισμούς τους που περιέχονται στα δικά τους δικόγραφα και έχουν κατατεθεί ενώπιον των δικαστηρίων δηλώνουν απερίφραστα ότι ελέγχουν μέσω αυτών των εταιρειών ποσοστό 33,50%.

6. Όπως ανέφερα, μέτοχοι της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.» είναι οι εταιρείες (a) «Parula Shipping», (β) «Solva Corporation» και (γ) «Akron Corporation». Σε αυτές τις εταιρείες τα παιδιά μου δημιουργούν σοβαρά νομικά προβλήματα με αποτέλεσμα αυτές οι εταιρείες που ελέγχουν συνολικά ποσοστό 40,21% του μετοχικού κεφαλαίου να έχουν αδρανοποιηθεί.

7. Συνεπώς έχει διαμορφωθεί η ακόλουθη κατάσταση: εγώ ελέγχω απόλυτα και χωρίς εμπόδια από το μετοχικό κεφάλαιο της Χαλυβουργικής ποσοστό 25,33% και το υπόλοιπο ποσοστό είτε ελέγχεται από τα παιδιά μου είτε τα ίδια δημιουργούν σκοπίμως εμπόδια στις υπόλοιπες εταιρείες μετόχους. Με το να εμφανίζουν τα παιδιά μου τους εαυτούς τους ως μετόχους των εταιρειών της Χαλυβουργικής ουσιαστικά παρακωλύουν τις νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να αδυνατώ να λάβω ως μέτοχος τις αναγκαίες αποφάσεις και παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σκινδήλιας προβάλει κάθε πιθανό και απίθανο εμπόδιο και δεν συνεργάζεται μαζί μου για την επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας.

8. Παρά τα συνεχή προβλήματα και εμπόδια που δημιουργούν τα παιδιά μου και ο κ. Σκινδήλιας εργάζομαι συνεχώς με τους συνεργάτες μου για την εξεύρεση λύσεως ώστε εσείς οι εργαζόμενοι να εισπράξετε τις δίκαιες και νόμιμες απαιτήσεις τους. Είναι βέβαιο εάν δεν υπήρχαν αυτά τα εμπόδια θα είχαν καταβληθεί σε εσάς οι νόμιμες αποζημιώσεις και τα όποια δεδουλευμένα σας.

9. Σαν πρώτο βήμα για την επίλυση των προβλημάτων σας έχω προτείνει στα παιδιά μου και στον κ. Σκινδήλια τα χρηματικά διαθέσιμα που ευρίσκονται στα ταμεία της εταιρείας μετόχου «Sea lsland Shipping» να διατεθούν αμέσως ως εισφορά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την κάλυψη των δεδουλευμένων και σημαντικού τμήματος των αποζημιώσεων ων εργαζομένων, Δυστυχώς συναντώ την άρνηση των παιδιών μου και του διευθύνοντος συμβούλου οι οποίοι δεν συμπράττουν για την εκταμίευση αυτών των ποσών.

Στην προ ολίγων ημερών συνάντησή μου με το προεδρείο του σωματείου ζήτησα από τα μέλη του να μου αποστείλουν τις μισθολογικές καταστάσεις ώστε να έχω πλήρη εικόνα των υποχρεώσεων της εταιρείας. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει τα έγγραφα που έχω ζητήσει και η μόνη πληροφόρησή μου είναι η ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου για το συνολικό ποσό οφειλών προς τους εργαζομένους χωρίς εξειδίκευση και λεπτομερή αναφορά.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα λάβω άμεσα κάθε δυνατό και πρόσφορο μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων σας, με όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος και το καταστατικό της εταιρείας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ