Βάζει «φωτιά» και στην Κύπρο η Τουρκία: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ

Δυναμιτίζουν συνεχώς το κλίμα οι Τούρκοι – Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από την ΑΟΖ αν δεν καταστούν συμμέτοχοι στα ενεργειακά. 

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματά και των Τουρκοκυοπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε ομιλία του στο φόρουμ της TRT World.

Ο ίδιος είπε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, προσθέτοντας ότι «αυτή η επιχείρηση ταυτόχρονα συμπληρώνει και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Ειδικά επειδή στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της. Ταυτόχρονα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα του ψευδοκράτους . Οι Τουρκοκύπριοι δεν γίνεται να μείνουν έξω από την ενεργειακή εξίσωση», ανέφερε. Για το Συριακό, ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε πως αν η απόσυρση των Κούρδων μαχητών ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα τότε θα τερματιστεί η επιχείρηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ