Ιράκ: Δύο νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών


Δύο στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα σε επιθέσεις τζιχαντιστών στην περιοχή Άλας, όπου βρίσκεται πετρελαιοπηγή, στη βόρεια επαρχία Σαλαχουντίν, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός.

Η πετρελαιοπηγή Άλας, 35 χιλιόμετρα νότια από τη Χαουίτζα, υπήρξε μια από τις σημαντικότερος πηγές εσόδων του ΙΚ, που ανακήρυξε το 2014 την εγκαθίδρυση του «χαλιφάτου» του στα τμήματα της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας που είχε κυριεύσει.

Η κυβέρνηση του Ιράκ ανήγγειλε τη νίκη της επί των τζιχαντιστών στα τέλη του 2017, αφού  απωθήθηκαν από όλες τις κοινότητες που κατείχαν στη χώρα. Έκτοτε, το Ισλαμικό Κράτος επιδίδεται σε τακτικές ανταρτοπολέμου και ανορθόδοξου πολέμου, με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση στη Βαγδάτη.

«Στοιχεία τρομοκρατικών συμμοριών του Νταές [σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά] επιτέθηκαν σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή της πετρελαιοπηγής Άλας στην επαρχία Σαλαχουντίν», ενώ «αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός κατέστρεψε όχημα που ανήκε στις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες στάθμευαν εκεί» με αποτέλεσμα δύο στελέχη τους «να γίνουν μάρτυρες», αναφέρει ανακοίνωση του επιτελείου.

Οι τζιχαντιστές εξάλλου άνοιξαν πυρ εναντίον στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να περισυλλέξουν τα πτώματα, τραυματίζοντας άλλα τρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεικτή δύναμη, αποτελούμενη από τακτικά στρατεύματα και παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, που υποστηρίζονται κατά κύριο λόγο από το Ιράν, χτενίζει την περιοχή για να εντοπίσει τους δράστες της επίθεσης, κατά την ανακοίνωση.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ