Παπαγγελόπουλος: Θα ζητήσω κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά και Ράικου – Δεν θα γίνω Κομανέτσι


Να τεθεί απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, την Ελένη Ράικου και τον Ιωάννη Αγγελή θέλει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Και όπως αποκάλυψε, θα ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί τους και με… όποιον άλλον θέλει στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Επαναλαμβάνοντας πως κάποιοι τον έχουν στοχοποιήσει, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας (21.10.2019) στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι η υπόθεση της Novartis είναι “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους“. Υποστήριξε δε ότι “πριν από εμένα το είχε πει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου ότι η Novartis είναι η κορωνίδα των σκανδάλων“.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε πως σήμερα (22.09.2019) ο δικηγόρος του, Δημήτρης Τσοβόλας, θα καταθέσει στην προανακριτική αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους εισαγγελείς Ελένη Ράικου και Ιωάννη Αγγελή “και όποιον άλλον θελήσει, ώστε να με κοιτάει στα μάτια και να λέει ό,τι θέλει“. Αυτοί είναι οι μάρτυρες που προτείνουν τα κόμματα στην προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο

Υποστήριξε δε ότι σε συνάντησή τους, η Ελένη Ράικου του είχε ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα αποκαλύψει, είπε, στην Προανακριτική. Είπε πως θα πρέπει να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου γιατί εκείνος δεν φοβάται τίποτα. Το πολύ πολύ, είπε, να χάσω κάποιους φίλους γιατί “με άλλους τους κοροϊδεύαμε“.

Μεταξύ των αιτημάτων του, που αναφέρονται στο έγγραφο που θα καταθέσει ο Δημήτρης Τσοβόλας θα είναι και το να κληθούν να καταθέσουν όσοι δικαστές και εισαγγελείς υπηρέτησαν σε νευραλγικά πόστα κατά την διάρκεια της θητείας του. Για τον κ. Μανιαδάκη ανέφερε ότι “άλλαξε στρατόπεδο“. Και αναρωτήθηκε: “από που προκύπτει ότι πίεσα την κυρία Τουλουπάκη; Ποιος το λέει;“.

Για τον Κώστα Καραμανλή: Δεν έχει διαταραχθεί η σχέση μου μαζί του. Απλώς έχω φροντίσει να διακόψω τις σχέσεις μαζί του, από όταν άρχισε ο θόρυβος για σκευωρία, για να μην του δημιουργήσω πρόβλημα

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε πως θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και τη Δικαιοσύνη και υπεραμύνθηκε των κινήσεών του. “Για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων δημιουργήθηκε η θεωρία της σκευωρίας… Στόχος ήταν να με φοβίσουν. Επειδή δεν φοβήθηκα και η δικογραφία αποδεικνύεται φιάσκο – με βάση το κατηγορητήριο – προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν κάτι, επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, ανακαλύπτουν επεμβάσεις μου σε άλλες υποθέσεις… Ρωτάω: έχει εξελιχθεί κάποια υπόθεση στα δικαστήρια ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή καταρρέουν οι κατηγορίες για την δήθεν σκευωρία προσπαθούν να φτιάξουν άλλη υπόθεση… Ωστόσο καμιά φορά στην ιστορία νικάει και ο Δαυίδ. Τους περιμένω, ξέρω τι πάνε να κάνουν, το μόνο που θα χάσω θα είναι χρόνος μελετώντας την δικογραφία. Δεν πρόκειται να φοβηθώ. Κομανέτσι εγώ δεν πρόκειται να γίνω“.«Δεν υπάρχει Ρασπούτιν»

Για την εμπλοκή εισαγγελέων στην υπόθεση της σκευωρίας είπε ότι “ένα κομμάτι της ΝΔ εκμεταλλεύεται τους εισαγγελείς“. Για το κατηγορητήριο εναντίον του υποστήριξε ότι “είναι αστείο… Αν έστησα σκευωρία, γιατί επτά στις δέκα υποθέσεις για τους πολιτικούς τέθηκαν τελικά στο αρχείο; Τι σόι Ρασπούτιν είμαι; Δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην υπόθεση αυτή“.

Αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους πολιτικούς. Για τον Κώστα Καραμανλή που τον είχε τοποθετήσει στην ΕΥΠ είπε “τον θεωρώ έναν πολύ καλό άνθρωπο και έναν καλό πρωθυπουργό“. Είπε ακόμη ότι όσο ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε μαζί του αλλά και με άλλα στελέχη της κεντροδεξιάς. Μιλούσε – είπε – με τον Αντώνη Σαμαρά και με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όχι όμως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι νεότερος αλλά με τον πατέρα του. Ποτέ όμως, είπε, για εκκρεμείς υποθέσεις.

Για την Ελένη Ράικου: Μήπως η κ. Ράικου προτίμησε ηρωική έξοδο και τα περί Ρασπούτιν είναι μυθεύματα που ήρθαν αρκετούς μήνες μετά;

Για την σχέση του με την εισαγγελέα Ελένη Ράικου αρνήθηκε ότι της άσκησε πίεση προκειμένου να στείλει την δικογραφία της Novartis με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην Βουλή. “Η κυρία Ράικου βρέθηκε σε πανικό και αυτά θα φανούν στην προκαταρκτική εξέταση… Θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους… Ας ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων όσοι ενέχονται σε αυτή την ιστορία. Δεν υπήρξε τηλεφώνημα με την κ. Ράικου. Μετά την παραίτησή της συναντηθήκαμε και μου ζήτησε κάτι συγκεκριμένο“, ανέφερε.Από τη δικογραφία «προκύπτει όνομα πολιτικού που χρηματίστηκε»

Ερωτηθείς τι έγινε στην Βιέννη και αν προσφέρθηκε στικάκι με στοιχεία που το αρνήθηκε ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, απάντησε: “από την δικογραφία προκύπτει ότι έγινε μία συνάντηση στην οποία συμμετείχε η Ελένη Τουλουπάκη και μετά προστέθηκε και ο κ. Αγγελής“, ωστόσο πρόσθεσε ότι στικάκι με στοιχεία δεν υπήρξε. Προσφέρθηκε όμως λογαριασμός πολιτικού προσώπου από το FBI που δεν παρέλαβε ο κ. Αγγελής.

Πρόσθεσε ότι “και παράνομα να ήταν τα στοιχεία, όπως επικαλέστηκαν οι εισαγγελείς για να μην τα παραλάβουν, που δεν ήταν, υπήρχε νόμος που έδινε το δικαίωμα κατ’ εξαίρεση σε εισαγγελείς διαφθοράς να αξιοποιούν ακόμη και παρανόμως κτηθέντα στοιχεία“. Ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε να πει το όνομα του πολιτικού στοιχεία για τον οποίο προσέφερε το FBI, ωστόσο πρόσθεσε ότι προκύπτει από την δικογραφία.

Είπε ειρωνικά ότι “εκτός από Ρασπούτιν θα έπρεπε να έχω και μαντικές ικανότητες ώστε να αλλάξω τους ποινικούς κώδικες επί το ευνοϊκότερο προβλέποντας την παραπομπή μου“. Για την επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, μετά την οποία προανήγγειλε την διερεύνηση των πολιτικών προσώπων, που χρησιμοποιείται ως τεκμήριο της σκευωρίας, διερωτήθηκε: “Πήγε στον Άρειο Πάγο για να μάθει από δεύτερο χέρι την σκευωρία που υποτίθεται ότι είχαμε στήσει εγώ με τον Τσίπρα;“.

Αναφερόμενος στην παραπομπή δέκα πολιτικών με δέκα κάλπες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε ότι αποδεικνύει ότι “δεν έγινε τσουβάλιασμα όλων τους όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις“. Ερωτηθείς για την περιβόητη δήλωση Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ “πρέπει να βάλουμε κάποιον στη φυλακή αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές“, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε ότι “δεν αναφέρθηκε σε πολιτικούς του αντιπάλους αλλά σε καταχραστές του δημοσίου χρήματος“.

Σε ερώτηση για το αν ζητούσε ενημέρωση για την υπόθεση κατά την διάρκεια των ερευνών ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: “Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξίσου θεσμικός με τον Κώστα Καραμανλή, ποτέ δεν μου ζήτησε να παρέμβω. Με ρωτούσε για τις καθυστερήσεις και του έλεγα ότι μια δικαστική έρευνα παίρνει χρόνο“.Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ένας «ήσυχος και ρομαντικός» άνθρωπος

Μιλώντας για τον εαυτό του, την διαδρομή του, την πολιτική του τοποθέτηση, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε: “Δεν μπήκα ποτέ στον χώρο της πολιτικής ούτε πολιτεύτηκα… Είμαι ένα απλός συνηθισμένος άνθρωπος… Οι θέσεις που κατέκτησα δεν ήταν στις φιλοδοξίες μου, προέκυψαν. Είμαι ένας άνθρωπος ήσυχος, ρομαντικός, αυθόρμητος. Έχω καλούς φίλους και ισχυρούς εχθρούς“.

Όταν ρωτήθηκε πως αποφάσισε, αν και συνταξιούχος, να γίνει υπουργός, αποκάλυψε ότι έμενε δίπλα στο πατρικό του Αλέξη Τσίπρα, γνωρίστηκαν και έτσι αποδέχθηκε την πρόταση να γίνει υπουργός. Σημείωσε ότι το κλίμα το 2015 ήταν τέτοιο που πολλοί φίλοι του τον προέτρεψαν να συμμετάσχει στην προσπάθεια “για το καλό της χώρας“.

Όπως είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όταν “ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κάλπαζαν προς την εξουσία και πολλοί έλεγαν ότι “έρχεται η καταστροφή του κόσμου”, επειδή είχα πολλούς φίλους, όλοι οι φίλοι μου και από την ΝΔ, ζώντα και τεθνεώτα στελέχη, μου έλεγαν να αποδεχθώ την πρόταση“.

Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ, είμαι άνθρωπος ελεύθερος που αγαπάω την πατρίδα μου“, τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ