Τραμπ σε Ρεπουμπλικανούς: Δώστε σκληρή μάχη για χάρη μου

Ακόμα πιο σκληρούς για… χάρη του θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ τους Ρεπουμπλικανούς, καλώντας τους να δώσουν μάχη για την προεδρία του, καθώς όπως είπε η Βουλή των Αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών επιθυμεί την παραπομπή του “το συντομότερο δυνατό”.

Ο Τραμπ σχολίασε την κατάσταση γύρω από την παραπομπή του, σε μία συνάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στον Λευκό Οίκο.

Από την άλλη μεριά, οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να ενισχύσουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης για την ταχεία διεξαγωγή της έρευνας παραπομπής του Τραμπ, ενώ από την άλλη μεριά, η αμερικανική κυβέρνηση οργανώνει τις προσπάθειες της, κατά της αναφερόμενης έρευνας.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρουσίασε ένα βίντεο και “μία σειρά γεγονότων” αφήνοντας να εννοηθεί ποια θα είναι τα άρθρα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ και την απαγγελία επίσημων κατηγοριών, που θα επικαλεστούν οι Δημοκρατικοί, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο για κατάχρηση εξουσίας, έναν “εκβιασμό” σχετικά με την Ουκρανία, αλλά και μία προσπάθεια συγκάλυψης.Πρόταση μομφής που έπεσε στο κενό

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων προσπάθησαν να ασκήσουν μομφή κατά του προέδρου της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ.

Ωστόσο, αυτό καταψηφίστηκε από τους Δημοκρατικούς, που έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα. Ο Τραμπ σκέφτεται να καρατομήσει τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και να…

Ελάχιστοι είναι οι Ρεπουμπλικάνοι που φέρονται να είναι διατεθειμένοι για μία ενδεχόμενη απομάκρυνση του προέδρου Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, παρά την σημασία που δίνουν οι Δημοκρατικοί στην άσκηση πιέσεων από τον Αμερικανό πρόεδρο απέναντι σε μία ξένη σύμμαχο χώρα (Ουκρανία) για την εμπλοκή της στις προεδρικές εκλογές του 2020, μέσω της διεξαγωγής έρευνας για τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των δημοσκοπήσεων για την διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών κι αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του 2020.Κριτική και από Ρεπουμπλικανούς

Ο Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ είναι ένας από τους Ρεπουμπλικάνους που άσκησαν κριτική στον πρόεδρο Τραμπ για τους χειρισμούς του απέναντι στην Ουκρανία, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τις πολιτικές του προέδρου Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης κριτικής από τον ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, αλλά και τον Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ σχετικά με την απόφαση του προέδρου Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας.

Η απόφαση αυτή του Τραμπ εξέθεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ, Κούρδους στην πολεμική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Τουρκία εισβάλλοντας στα συριακά εδάφη.

Η επίκληση των διατάξεων παραπομπής και η αποδοχή τους από την Βουλή των Αντιπροσώπων θα δρομολογήσει το πλαίσιο διεξαγωγής μιας δίκης από την Γερουσία, η οποία τελεί υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, σχετικά με την απομάκρυνση ή μη του προέδρου Τραμπ, από τον Λευκό Οίκο.“Πρέπει να γίνουν πιο σκληροί και να πολεμήσουν”

“Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να γίνουν πιο σκληροί και να πολεμήσουν. Έχουμε μερικούς που είναι μεγάλοι μαχητές, αλλά θα πρέπει να γίνουν πιο σκληροί και να πολεμήσουν, καθώς οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να βλάψουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πριν από τις εκλογές,” δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο ίδιος είπε ως οι Δημοκρατικοί “είναι διαβολικοί και ενωμένοι.”

“Δεν έχουν τον Μιτ Ρόμνεϊ να παρεμβαίνει. Δεν έχουν τέτοιους ανθρώπους. Είναι ενωμένοι,” πρόσθεσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Σε μία συνέντευξή του (Axios on HBO) ο Ρόμνεϊ απέρριψε τα αιτήματα του προέδρου Τραμπ προς την Ουκρανία και την Κίνα για την διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Μπάιντεν, διατυπώνοντας ερωτηματικά για τον χαρακτήρα του Τραμπ, ενώ άσκησε κριτική και για την απόφαση του Τραμπ για την “εγκατάλειψη” των Κούρδων συμμάχων, ενώ αποδοκίμασε την μυστική πληρωμή μιας πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών.

Ο Ρόμνεϊ ήταν προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2012, αλλά έχασε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ