Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε αλλά δεν του έκατσε ο Joker


Γενικόλογη ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στο ερώτημα του newsit.gr για τον σάλο που έχει ανακύψει με το θέμα της ταινίας Joker και τους χειρισμούς του από την κυβέρνηση.

Ο κ. Πέτσας στο ερώτημα τι συνέβη με το συγκεκριμένο περιστατικό είπε ότι «σε όλη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ  ήταν κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει. Προσπάθησε να κατασκευάσει ένα προφίλ νεοφιλελεύθερο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακροδεξιό. Όλη αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή αυτοδυναμία με ένα ποσοστό 40% στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμπιστευόμενοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ηγείται ενός κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος όπως η ΝΔ που αγκαλιάζει σήμερα όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Άρα αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δυο ημέρες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να επενδύσει στο ίδιο προφίλ θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δεν της έκατσε το Joker. Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η αστυνομία κάνει την δουλειά της εφαρμόζοντας τους νόμους. Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση είναι κάτι που πρέπει να επανεξεταστεί αυτό είναι ζήτημα της Βουλής».

Στο ερώτημα για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας μετά και τις εξελίξεις στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής και το βέτο στην ένταξή της στην ΕΕ ο κ. Πέτσας επί της ουσίας έριξε το μπαλάκι στην Ευρώπη λέγοντας: «Τασσόμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής ωστόσο υπάρχει μια συμφωνία και η τήρηση της εξαρτάται από την βούληση άλλων και αυτό αποδεικνύει γιατί λέγαμε ότι είναι μια επιζήμια συμφωνία θα επιδιώξουμε την βελτίωσή της στα σημεία που αυτό είναι εφικτό».

Τέλος με αφορμή την δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου ότι θα υπέγραφε για μια εξεταστική για Βαρουφάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Κρατάμε ανοικτές όλες τις επιλογές μας, άλλωστε υπάρχουν νέα στοιχεία. Είναι η δήλωση Τσίπρα ότι θα γράψει βιβλίο με διευθύνσεις και ονόματα για το 2015. Το περιμένουμε».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ