Πολάκης στην Προανακριτική της Novartis: “Αυτά είναι π@π@ριές”.


Ο Παύλος Πολάκης… απασφάλισε και για μια ακόμη φορά πρωταγωνίστησε σε ένα πρωτοφανές, αδιανόητο σκηνικό στα κοινοβουλευτικά χρονικά!

Πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής με διαδικαστικά θέματα, την λίστα των μαρτύρων και όχι μόνο. Το ΚΙΝΑΛ με το… “καλημέρα σας”, ζήτησε να αντικατασταθούν από μέλη της Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς υποστηρίζει ότι θα κληθούν να καταθέσουν σε αυτήν για δηλώσεις που είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα.Αυτό προκάλεσε… πρωτοφανή σκηνικά!

Έντονοι διάλογοι και διαπληκτισμοί με τις φωνές να διαπερνούν τις κλειστές πόρτες της Επιτροπής σημειώθηκαν εξ αιτίας των εξαιρέσεων που ζήτησε το ΚΙΝΑΛ των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόποπυλου και Πάυλου Πολάκη από μέλη της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε υπάρξει ο εξής διάλογος:

Κεγκέρογλου: “Να εξαιρεθούν Τζανακόπουλος, Πολάκης από μέλη της Επιτροπής για να κληθούν ως μάρτυρες”

Π. Πολάκης: “Αυτά είναι π@π@ριές”!

Δ Μαρκόπουλος: “Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην Επιτροπή”.

Π. Πολάκης: “Θέλετε να μας καταδείξετε ως ύποπτους όχι ως μάρτυρες”.

Δ. Μαρκόπουλος: “Εσείς βγήκατε στον Αντ1 και είπατε ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από που τους γνωρίζετε;”

Κ. Καραγκούνης: “Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε αντιθέτως τους δίνουμε βήμα να φωτίσουν την υπόθεση”.

Γ. Ραγκούσης: “Αυτή η πρόταση αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα”.Πολάκης – Τζανακόπουλος: Η αρχή της έντασης

Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ζητούν την εξαίρεσή του, προκειμένου να κληθεί ως μάρτυρας για να αναφέρει τους λόγους που πήγε ως υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης και τί ζήτησε από τους δικαστές.

Ειδικά για τον Παύλο Πολάκη αναφέρουν ότι ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. Επίσης, είχε προαναγγείλει γεγονότα τα οποία λίγο καιρό μετά είχαν εξέλιξη στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Όπως τόνισαν από το ΚΙΝΑΛ, η ιδιότητα του μέλους δεν μπορεί να συμβαδίζει με την εξέτασή τους και γι’ αυτό ζητούν την αντικατάστασή τους.

Εξαιρέσεις, όμως, δεν αποκλείεται να ζητήσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θανάση Πλεύρη με το επιχείρημα ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου εκπροσώπησαν ως νομικοί παραστάτες τον Νίκο Μανιαδάκη που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας αρχικά και μετά του αφαιρέθηκε η προστασία και κατέστη κατηγορούμενος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ