Ποια ήταν η Αλίκη Διπλαράκου που στέφθηκε «Μις Ευρώπη» και έφτασε μέχρι το Άγιο Όρος


Η Αλίκη Διπλαράκου ήταν η πρώτη Μις Ελλάς που στέφθηκε Μις Ευρώπη σε ηλικία 18 ετών. Η όμορφη κοπέλα γεννήθηκε το 1912 στη Μάνη και μαζί με τους γονείς και τις τρεις αδελφές της κατοικούσαν στην Αθήνα. Το 1929 βρέθηκε υποψήφια για τον διαγωνισμό της ωραιότερης Ελληνίδας, κέρδισε τον τίτλο και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παρίσι, όπου στέφθηκε «Μις Ευρώπη» στις 6 Φεβρουαρίου 1930.

«Ήμουν με τη μητέρα μου στο τσάι της βρετανικής πρεσβείας, όταν κάποιος πρότεινε να πάμε να δούμε τον διαγωνισμό ομορφιάς σε ένα θέατρο. Κάποια στιγμή οι κριτές φώναξαν το όνομά μου. Νόμιζα ότι ήταν αστείο. Προσπάθησα να αρνηθώ, αλλά ο Πρόεδρος της Ελλάδας μου είπε ότι αυτό θα προωθούσε την Ελλάδα και να δεχθώ. Τρεις ημέρες μετά βρέθηκα στο Παρίσι, όπου κέρδισα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Επόμενος σταθμός για την όμορφη Αλίκη το Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου έλαβε μέρος στις 13 Οκτωβρίου 1930 στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Μις Υφήλιος». Κέρδισε τη δεύτερη θέση μετά τη «Μις Βραζιλία» Γιολάντα Περέιρα, που κατέκτησε τον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας του κόσμου.

Το ίδιο έτος μετά τον θρίαμβο στην Ευρώπη, τον Μάιο του 1930, η Αλίκη Διπλαράκου απασχόλησε ξανά τον Τύπο της εποχής, καθώς παραβίασε το άβατο του Αγίου Όρους. Ενώ βρισκόταν στη θαλαμηγό του πρώτου μνηστήρα της Γάλλου εφοπλιστή Μοράν, το οποίο είχε αγκυροβολήσει στη Μονή Βατοπεδίου, κατάφερε ντυμένη άντρας να πείσει έναν μοναχό και με τη βοήθειά του έπιασε για λίγο λιμάνι στην αθωνική πολιτεία. Η πράξη της αποκηρύχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ήταν η τρίτη παραβίαση από γυναίκα και το συμβάν έγινε πρωτοσέλιδη είδηση.

Μετά την παραβίαση του αβάτου, η Αλίκη αρρώστησε βαριά και βρέθηκε σε σανατόριο της Ελβετίας κινδυνεύοντας να πεθάνει. Αντιμέτωπη με τον επικείμενο θάνατο, μετανόησε και έστειλε επιστολή στην Ιερά Κοινότητα. Μετά την εξομολογητική επιστολή θεραπεύτηκε και έζησε άλλα 72 χρόνια. Πέθανε στις 30 Οκτωβρίου 2002 σε ηλικία 90 ετών και κηδεύτηκε στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, όπου ζούσε παντρεμένη με Άγγλο Λόρδο, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ