Αυστραλία: Σφαγιάζουν τα άλογα κούρσας που αποσύρονται απ’ τους αγώνες. video


Έρευνα στην Αυστραλία για τα άλογα κούρσας που σφαγιάζονται κατά χιλιάδες όταν αποσυρθούν απ” τους αγώνες.

Το να σφαγιάζονται άλογα κούρσας δεν είναι κάτι παράνομο στην Αυστραλία, όμως, έπειτα από έρευνα που διάρκεσε δύο χρόνια το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε ότι η πρακτική αυτή είναι πολύ πιο διαδεδομένη από όσο πιστευόταν.

Σύμφωνα με το ABC, το κρέας των αλόγων αυτών εξάγεται στο εξωτερικό, κυρίως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Ιαπωνία και τη Ρωσία, για να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τροφής ζώων συντροφιάς, αλλά και για κατανάλωση από ανθρώπους! Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τα άλογα

Εικόνες που κατέγραψε κρυφή κάμερα δείχνουν τους εργαζόμενους σε σφαγείο βόρεια του Μπρισμπέιν, πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, να χτυπούν τα ζώα, κάτι που ώθησε την πρωθυπουργό της πολιτείας Αναστέιζια Παλατσούκ να ξεκινήσει “έκτακτη” έρευνα για την τύχη των ζώων αυτών.

“Οι εικόνες ήταν απολύτως σοκαριστικές και φρικτές”, δήλωσε η ίδια στο κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ.

“Θέλω να βεβαιωθώ ότι δεν θα παραβλέψουμε καμία λεπτομέρεια και ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα αυτά”, τόνισε.

Ο τομέας των ιπποδρομιών ανακοίνωσε ότι λιγότερο από το 1% των αλόγων που αποσύρονται καταλήγουν στα σφαγεία. Κάποιες Πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία, επιβάλουν με νόμο ότι πρέπει να προσφέρεται μια άλλη ζωή για τα ζώα που δεν μπορούν πλέον να τρέξουν σε αγώνες.

Περίπου 4.000 άλογα “εξαφανίζονται” κάθε χρόνο, σύμφωνα με το ABC.

“Μιλάμε για καταστροφή των ζώων σε βιομηχανική κλίμακα”, κατήγγειλε στο ABC ο Πολ ΜακΓκίβι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο εντόπισε μάλιστα και κάποια από τα άλογα που σφαγιάστηκαν στο Κουίνσλαντ βρίσκοντας τα ίχνη τους από τα επίσημα αρχεία στο διαδίκτυο που διαθέτει ο τομέας των ιπποδρομιών, το Australian Stud Book.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 300 άλογα, τα οποία είχαν συνεισφέρει τα ταμεία των ιπποδρόμων σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (3 εκ. ευρώ) είχαν σφαγιαστεί σε διάστημα 22 ημερών στο σφαγείο αυτό.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ