Κως: Απατεώνας πήρε 10.000 ευρώ από ανυποψίαστο πολίτη μέσω τηλεφώνου!

Αυξάνοντα και πληθύνονται τα περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης στα Δωδεκάνησα και παρά τις εκκλήσεις και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, οι επιτήδειοι εξακολουθούν να «ψαρεύουν» θύματα στην περιοχή μας!

Ένα ακόμη περιστατικό εξαπάτησης από απατεώνα αναφέρθηκε στις αστυνομικές Αρχές στην Κω από έναν 59χρονου που κατάφεραν να του αποσπάσουν 10.000 ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με τον 59χρονο και προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο τον ενημέρωσε ότι υπήρχαν διαθέσιμα στο όνομά του 65.000 ευρώ.

Για να μπορέσουν όμως να πιστωθούν στον λογαριασμό του θα έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό άλλης τράπεζας από αυτή που εργαζόταν ο υποτιθέμενος τραπεζικός υπάλληλος το ποσό των 5.000 ευρώ, όπως και έκανε.

Ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα στο οποίο του ζήτησε άλλες 5.000 ευρώ. Μετά την κατάθεση και του δεύτερου εμβάσματος, ο 59χρονος από την Κω αντιλήφθηκε όμως ότι κάτι δεν πάει καλά όμως ο «τραπεζικός υπάλληλος» είχε εξαφανιστεί.

Έτσι απευθύνθηκε αμέσως στις αστυνομικές αρχές καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει ανάλογα περιστατικά στα περισσότερα νησιά της Δωδεκανήσου. Πηγές της ΕΛΑΣ μιλώντας στη «Ροδιακή» επεσήμαναν για ακόμη μια φορά ότι «οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επικοινωνούν μαζί τους άτομα που δεν τα γνωρίζουν. Δεν υπάρχει περίπτωση τραπεζικός υπάλληλος να ζητήσει να κατατεθούν χρήματα για να εκδώσει δάνειο, επιδότηση ή άλλο σχετικό. Σχεδόν πάντα πρόκειται για απάτη».

Πηγή: rodiaki.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ