Έσσεξ: Αυτή είναι η νταλίκα του θανάτου – “Έκρυβε” 39 πτώματα


Σοκ και αποτροπιασμός από τη μακάβρια ανακάλυψη στο Έσσεξ.
Νταλίκα με 39 πτώματα βρέθηκε 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.
Είχε ξεκινήσει από τη Βουλγαρία και μπήκε στη Βρετανία το περασμένο Σάββατο.
Μυστήριο οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τα θύματα τις ζωές τους.
Ένας έφηβος ανάμεσα στους νεκρούς.

Σοκαρισμένη η Βρετανία παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σε νταλίκα στο Έσσεξ του ανατολικού Λονδίνου. Τα 38 από τα θύματα είναι ενήλικες, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι κι ένας έφηβος.

Η μακάβρια αποκάλυψη έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (23.10.2019) όταν η αστυνομία βρήκε τη νταλίκα του θανάτου στο βιομηχανικό πάρκο Ουότεργκλεϊντ στο Γκρέις, περίπου 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου και κοντά στις αποβάθρες του Τάμεση.

Και τα 39 θύματα ήταν νεκρά όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα θύματα ήταν μετανάστες. Εκείνο, πάντως, που ανακοίνωσε η αστυνομία του Έσσεξ ήταν πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η νταλίκα είχε ξεκινήσει από τη Βουλγαρία και μπήκε στη Βρετανία το περασμένο Σάββατο, από το λιμάνι Χόλιχεντ της Ουαλίας.

Από την πρώτη στιγμή, έχει συλληφθεί ως ύποπτος για φόνο ο 25χρονος Βορειοϊρλανδός οδηγός της νταλίκας, ο οποίος και εξακολουθεί να κρατείται. Ο χώρος όπου βρέθηκε η νταλίκα έχει αποκλειστεί και μέλη των ιατροδικαστικών υπηρεσιών κάνουν έρευνες ώστε να μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

«Είναι ένα τραγικό επεισόδιο στο οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ της αστυνομίας του Έσσεξ.

«Συλλάβαμε τον οδηγό της νταλίκας σε σχέση με το επεισόδιο. Παραμένει υπό κράτηση όσο συνεχίζονται οι έρευνές μας», σημείωσε.Σοκαρισμένος και ο Τζόνσον

Για τις εξελίξεις γύρω από τις έρευνες ενημερώνεται συνεχώς και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου γι’ αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσσεξ. Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο Τζόνσον. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της, τη θλίψη της. «Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ’ αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ