Απορρίφθηκε το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεση της Τουλουπάκη

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στο αίτημα εξαίρεσης από την έρευνα της Novartis που είχε υποβάλλει ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελέως. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, η κυρία Τουλουπάκη είναι συμμέτοχος στα αδικήματα που φέρεται ότι έχει τελέσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελοπουλος.

Στο μεταξύ, η κ. Μαρία Παπασπύρου, επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης την κρίσιμη περίοδο ερευνών για την υπόθεση της Novartis, δίνει κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, μετά τις αναφορές στο πρόσωπο της από τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή η κ. Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον Μιχάλη Καλογήρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την θέση της για να σταματήσει η επιρροή του ”Ρασπούτιν” στο πρόσωπο της.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ