Ώρες αγωνίας για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης


Ώρες αγωνίας για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς, προκειμένου να μην χαθεί η φετινή σοδειά τεύτλων, θα πρέπει άμεσα να βρεθεί μισθωτής για τα δύο εργοστάσια του ομίλου, στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες, με προοπτική την επανένταξη της παραγωγικής διαδικασίας στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Η όλη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, πραγματοποιείται, ωστόσο, μέσα σε έντονο κλίμα, καθώς από τη μία πλευρά η προσωρινή διοίκηση της ΕΒΖ, διαβεβαιώνει ότι «καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση ασφαλούς λύσης αναφορικά με τη διάσωση της καλλιέργειας του 2019», από την άλλη όμως η κοινοπραξία της Royal Sugar – Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την ΕΒΖ, χαρακτηρίζει «αδιάφορη τη διοίκηση της ΕΒΖ», με τον πρόεδρο – διευθύνοντα σύμβουλο της Royal Sugar Χρήστο Καραθανάση να δηλώνει στο newsit ότι «η διοίκηση κωλυσιεργεί σκόπιμα».

Ενεργό, επίσης, εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον της Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, με πληροφορίες από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της να αναφέρουν ότι η εταιρεία προτίθεται να ανεβάσει το τίμημα.

Στο όλο σκηνικό έρχεται να προστεθεί η αγωνία των παραγωγών, καθώς, όσο περνάει ο καιρός και τα εργοστάσια παραμένουν κλειστά, τόσο κινδυνεύουν να χάσουν τη φετινή παραγωγή τεύτλων, γι’ αυτό και ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

Άνθρωποι της αγοράς ελπίζουν ότι η παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη – που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες – θα λειτουργήσει καταλυτικά, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση για το μέλλον της άλλοτε ισχυρής βιομηχανίας.

Να σημειωθεί, ότι η διοίκηση της ΕΒΖ διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της ότι «Εκπονήθηκε ένα βιώσιμο σχέδιο εξυγίανσης, με τη συμβολή της βασικής πιστώτριας, τράπεζας Πειραιώς, το οποίο έχει κατατεθεί προς έγκριση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης».

Μαίρη Ι. Παπακωνσταντίνου

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ