Ο Μητσοτάκης συναντά τους τραπεζίτες: Στο επίκεντρο οι χρεώσεις στις συναλλαγές


Οι υπερβολικές χρεώσεις των Τραπεζών ακόμα και για ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα αποτελέσει ζήτημα μείζονος σημασίας αύριο (24/10), στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση θα τεθεί υπό συζήτηση και το σχέδιο Ηρακλής για τα κόκκινα δάνεια.

Στην συγκεκριμένη σύσκεψη, όπου θα συμμετάσχει και ο υπουργός Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση θα αναδείξει την πληθώρα κοινωνικών αντιδράσεων που θα ξεσηκώσει το εν λόγω εγχείρημα. Από την πλευρά τους όμως οι Τραπεζίτες αναμένεται να τονίσουν ότι πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις για την ψηφιοποίησή τους, ότι μείζον στόχος τους είναι η αύξηση των εσόδων τους και η αύξηση των χρεώσεων- που δεν απέχει πολύ από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό επίπεδο- είναι μονόδρομος.

Αιχμές του Άδωνι Γεωργιάδη

Αιχμές για την στάση των Τραπεζών άφησε πρόσφατα σε ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας στους τραπεζίτες την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την νομική κάλυψη των τραπεζιτών για την πώληση των κόκκινων δανείων. Ο Υπουργός Επενδύσεων συνέστησε στους τραπεζίτες να έχουν «ευήκοα ώτα προς την κοινωνία» και άφησε αιχμές για συνεννόηση των Τραπεζιτών σε σχέση με τις χρεώσεις. Από την πλευρά τους, τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών ανέφεραν ότι «οι υπηρεσίες πρέπει να χρεώνονται, όπως συμβαίνει και στις ευρωπαϊκές χώρες» και επεσήμαναν ότι λειτουργούν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Οι χρεώσεις που έχουν οι τράπεζες για ανάληψη μετρητών μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ διαμορφώνονται από 2,5 έως και 3 ευρώ. Για την πληρωμή λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας μέσω e-banking το κόστος ανέρχεται σε 0,60 ευρώ ανά συναλλαγή, για έκδοση PIN σε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, εφόσον το αίτημα γίνει στο κατάστημα, η χρέωση διαμορφώνεται στα 5 ευρώ, ενώ τα ποσά κυμαίνονται στα 20 με 30 ευρώ για ανάκληση και σφράγιση επιταγής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ