ΣΥΡΙΖΑ: Αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης


Ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης για την υπόθεση της Novartis είναι πλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επισημαίνουν ότι αυτά που λέει και κάνει το στέλεχος της ΝΔ, αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η αναφορά που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι “μπορεί να χρηματίστηκε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων” πυροδότησε όπως ήταν φυσικό την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα και οδήγησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για γκεμπελισμό.

«Το είπε άλλωστε και μόνος του ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι δεν έχει στοιχεία γι’ αυτά που λέει. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ζωή να βγαίνει ο υπουργός και να παραδέχεται δημοσίως ότι το έκανε μόνο για να δείξει ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει σ’ εμάς!» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν: «Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι.

Ωστόσο το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξης του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του; Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί».

Click4more: Γεωργιάδης για Τσίπρα – Πολάκη: Αν είχα στοιχεία εναντίον τους θα πήγαινα στον εισαγγελέα

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα εξ αιτίας του Ελβετικού ντοκιμαντέρ για το θέμα της Novartis και όσων  είπε εκεί: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων το στέλεχος της ΝΔ.

Η δήλωση αυτή πυροδότησε την έντονη αντιπαράθεση του υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοί πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis».

Παράλληλα οι ίδιοι άνθρωποι δεν αφήνουν ασχολίαστο το γεγονός ότι η δήλωση περί «χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα» έγινε την ημέρα που απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου να εξαιρεθεί από την υπόθεση η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου στην Εισαγγελία Διαφθοράς θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στον Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis, λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

«Όμως μέσα στη δικογραφία η οποία έφτασε στη Βουλή συνοδεύοντας το αίτημα άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου περιλαμβάνονται και πολλά στοιχεία – για αντίστοιχα αδικήματα- που αφορούν και τον Άδωνι Γεωργιάδη και τις προκλητικές αποφάσεις που πήρε προς όφελος της Novartis» υποστηρίζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Άρα έχει κάθε λόγο να κάνει ακρότητες αφού έχει χάσει την ψυχραιμία του» προσθέτουν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ