Μπανγκλαντές: 16 καταδίκες σε θάνατο για τη δολοφονία 19χρονης – Την έκαψαν ζωντανή

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στο Μπανγκλαντές, καθώς καταδίκασε 16 άτομα σε θάνατο για την φρικτή δολοφονία μιας 19χρονης. Την έλουσαν με βενζίνη και την έκαψαν ζωντανή.

Σε θάνατο 16 κατηγορούμενους για τη δολοφονία μιας 19χρονης, την οποία έκαψαν ζωντανή επειδή κατήγγειλε πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του κορανικού σχολείου όπου φοιτούσε κατ’ εντολή του καταδίκασε η δικαιοσύνη του Μπανγκλαντές.

Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο προκάλεσε πολλές διαδηλώσεις, καθώς ο θάνατος της Νουσράτ Τζαχάν Ράφι τον Απρίλιο συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη χώρα της νότιας Ασίας. διαδηλώσεις.

Οι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο εκπαιδευτικός και τρεις συμμαθήτριες της Νουσράτ, προσήχθησαν τον Ιούνιο ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στην περιφέρεια Φένι (νοτιοανατολικά).

«Η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι κανένας φόνος δεν μένει ατιμώρητος στο Μπανγκλαντές. Έχουμε κράτος δικαίου», είπε ο εισαγγελέας Χάφεζ Άχμεντ σε δημοσιογράφους, αφού απαγγέλθηκε η ποινή στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Click4More Μπανγκλαντές: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 16 άτομα που έκαψαν ζωντανή 19χρονη

Σύμφωνα με τις αρχές, η νεαρή παρασύρθηκε να πάει στη στέγη του κορανικού σχολείου όπου φοιτούσε στο Σοναγκάζι, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου μεγάλωσε. Οι δράστες απαίτησαν να αποσύρει τη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποβάλει στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος. Όταν αρνήθηκε να υπακούσει, την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαναν παρανάλωμα του πυρός. Υπέκυψε στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα, τη 10η Απριλίου. Η υπόθεσή της προκάλεσε σοκ και τεράστιο σκάνδαλο στη χώρα των 160 εκατομμυρίων κατοίκων.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Οκτώ εξ αυτών κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι η αστυνομία τους εξανάγκασε να υπογράψουν ομολογίες· κάποιοι είπαν ότι ομολόγησαν επειδή υπέστησαν βασανιστήρια.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρακολουθούσαν στενά τη δίκη, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με μια οργάνωση υπεράσπισης των γυναικών στο Μπανγκλαντές, τη Mahila Parishad, μόλις το 3% των υποθέσεων βιασμών καταλήγουν σε καταδίκες.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here