Χρυσοχοΐδης: Γιατροί έδιναν “πλαστές” βεβαιώσεις σε μετανάστες για να χαρακτηριστούν ευάλωτοι


Την ύπαρξη «κυκλωμάτων» ιδιωτών γιατρών που χορηγούσαν ψεύτικες βεβαιώσεις σε μετανάστες προκειμένου να χαρακτηριστούν «ευάλωτοι» κατήγγειλε χθες (23.10.2019) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην αρμόδια Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το άσυλο.

Χαρακτηριστικά στη δευτερολογία του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «δυστυχώς, εδώ λειτούργησαν λογικές, συστήματα- και δεν θέλω να πω τίποτα παραπέρα- ότι οι ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες του Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μεταφέρονται τους εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας αυτής, του μετατραυματικού στρες».

Συνεχίζοντας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης είπε: «θα πάτε μια μέρα να ερευνήσετε, εγώ δεν έχω σχέση με αυτές τις λογικές, δεν είμαι τέτοιος πολιτικός- αλλά πάτε να ερευνήσετε ποιοι έδιναν χαρτιά. Πηγαίνετε να ερευνήσετε! Δίνανε, λοιπόν, για μετατραυματικό στρες δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα όλοι να κηρύσσονται ευάλωτοι, όλοι να μεταφέρονται στο εσωτερικό και κανένας να μην επιστρέφεται».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ