Η «ειδική» σχέση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ

«Πολιτικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον και οι σχεδιαστές της πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι εχθρικοί απέναντι στη Βόρεια Κορέα, χωρίς να υπάρχει λόγος και είναι προκατειλημμένοι με τη λογική του ψυχρού πολέμου, έχοντας ιδεολογική προκατάληψη», αναφέρει στο τηλεγράφημα το πρακτορείο KCNA.

O Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν να έχουν στενές σχέσεις και εμπιστοσύνη μεταξύ τους, με τον Κιμ να χαρακτηρίζει την σχέση τους “ειδική”, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Η αναφορά γίνεται μετά τη διακοπή (νωρίτερα μέσα στον μήνα) από τη Βόρεια Κορέα των συνομιλιών με τις ΗΠΑ σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στη Σουηδία, οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση σε τέλμα, μετά το αδιέξοδο που είχε παρατηρηθεί επί μήνες.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα καταλόγισε την ευθύνη στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι διαπραγματευτές της άλλης πλευράς δεν θα “εγκαταλείψουν την παλιά τους θεώρηση και συμπεριφορά”.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε πριν από λίγες ημέρες πως “ η σχέση μεταξύ του ίδιου και του προέδρου Τραμπ είναι ειδική”, σύμφωνα με το KCNA.«Ιδεολογική προκατάληψη των ΗΠΑ»

“Ειλικρινά ελπίζω ότι η κινητήρια δύναμη για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ και να αναβαθμίσουμε τις διμερείς μας σχέσεις προς μία καλύτερη κατεύθυνση, θα αποτελέσει τη βάση για μία στενή σχέση”, μετέδωσε το KCNA επικαλούμενο δήλωση του συμβούλου του υπουργείου Εξωτερικών Κιμ Κε Γκουάν.

Ωστόσο και σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, “πολιτικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον και οι σχεδιαστές της πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι εχθρικοί απέναντι στη Βόρεια Κορέα, χωρίς να υπάρχει λόγος και είναι προκατειλημμένοι με τη λογική του ψυχρού πολέμου, έχοντας ιδεολογική προκατάληψη”, αναφέρει στο τηλεγράφημα το KCNA.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως η Βόρεια Κορέα θα δει “πόσο έξυπνα οι ΗΠΑ θα φτάσουν στο τέλος του χρόνου”, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προηγούμενα θέσει διορία μέχρι το τέλος του 2019 για τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον που αφορούν την αποπυρηνικοποίηση .

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ