Θεοδωρικάκος: Κανείς εργαζόμενος στους ΟΤΑ δεν κινδυνεύει

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους εργαζόμενους στους Δήμους πως δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως θα δημιουργηθούν νέες.

Η κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει την αυτοδιοίκηση από τα κρατικά δεσμά, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσιάζοντας στη Βουλή τις νομοθετικές παρεμβάσεις με τις οποίες δίνεται στα δημοτικά συμβούλια η δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους εργαζόμενους στους δήμους ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση δεν θέτει σε κίνδυνο την εργασία τους και ζήτησε να σταματήσει η σπέκουλα γύρω από το θέμα.

«Η κυβέρνηση μας θέλει να απελευθερώσει την αυτοδιοίκηση από τα κρατικά δεσμά. Θέλει να είναι αληθινή πραγματική αυτοδιοίκηση. Θέλει να αποφασίζουν οι δήμοι και οι δημότες για τα του οίκου τους. Δικό τους θέμα είναι τι συμφέρει τους πολίτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, για τον φωτισμό κ.ο.κ. και τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να έχουν μπροστά τους νόμιμα όλες τις εναλλακτικές λύσεις», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προσέθεσε ότι στόχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι καθαρές και όμορφες πόλεις, ασφαλείς και φωτεινές γειτονιές.

«Στόχος μας είναι η σωστή λειτουργία των δήμων, ώστε να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. Με τη ρύθμιση που κάνουμε, δίνουμε τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να παίρνουν εκείνα το βάρος των αποφάσεων τους, αφού πρώτα από όλα αυτές αφορούν τους δικούς τους δημότες. Επιδιώκουμε οι αποφάσεις να λαμβάνονται με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, από τους αντιπροσώπους εκείνων που βιώνουν τα προβλήματα. Έτσι οι πολίτες δεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τόνους απορριμμάτων μπροστά στις πόρτες τους με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει προσωπικό για την αποκομιδή τους. Δεν θα υπάρχει πλέον δικαιολογία σε κανέναν ότι δεν υπάρχει το προσωπικό για να συντηρήσει το πράσινο, δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο της έλλειψης ηλεκτροφωτισμού», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και συνέχισε:

«Θέλω με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να τονίσω ότι δεν υπάρχει, και δεν νοείται να υπάρχει καμία ανησυχία για εκείνους τους εργαζόμενους στους δήμους που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας και συντήρησης του πρασίνου. Η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του άρθρου 179, γίνεται, εφόσον το δημοτικό συμβούλιο κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο και συνεπώς δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι και να σταματήσει η σπέκουλα γύρω από αυτό το θέμα. Αντίθετα, μπορεί συμπολίτες μας που είναι άνεργοι να μπορέσουν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα».

«Αναρωτιέμαι», είπε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος «πώς μετά από τόσα χρόνια κρίσης να έχει κανείς αλλεργία απέναντι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και να μην παίρνουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργοι που θέλουν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα για να ζήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους; Εν τέλει είναι τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια, τα ανώτατα όργανα που καθορίζουν τους όρους των συμβάσεων και τις δυνατότητες ανανέωσης τους, ανάλογα με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here