Βοσνία – Ερζεγοβίνη: “Ψάρεψαν” λάστιχα φορτηγών από τον ποταμό Μπόσνα. video


Περισσότερα από 300 λάστιχα φορτηγών και αυτοκινήτων ανασύρθηκαν από τον βυθό του ποταμού Μπόσνα, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Το… “ψάρεμα” στον Μπόσνα, στην περιοχή του Κάκανι, έκαναν μέλη του σωματείου αθλητισμού και αλιείας, σε μια προσπάθεια να δώσουν “πνοή” ζωής στον υδάτινο αυτό διάδρομο και να συμβάλλουν, με τον δικό τους τρόπο, στην προστασία του περιβάλλοντος στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Η σχετική δράση πραγματοποιήθηκε με κεντρικό σύνθημα “Λατρεύω το Κάκανι” και όσοι συμμετείχαν δεν δίστασαν όχι μόνο να… ψαρέψουν τα ελαστικά από τον βυθό του ποταμού, αλλά να βραχούν για τα καλά, αφού κλήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις να εντοπίσουν και στη συνέχεια να μετακινήσουν από δύσκολα σημεία απορρίμματα (πλαστικά, υπολείμματα τροφών, μεγάλα αντικείμενα, χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές) που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι.

Για την υλοποίηση της δράσης διατέθηκαν 400.000 βοσνιακά μάρκα (1 ευρώ = 1,9539 BAM), αναφέρουν σε ανακοίνωσή της τα μέλη του σωματείου αθλητισμού και αλιείας, προσθέτοντας ότι το ποσό διατέθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη από την ηγεσία του υπουργείου Χωροταξίας, Μεταφορών, Επικοινωνιών & Προστασίας του Περιβάλλοντος και εκπροσώπους δήμων και εταιρειών κοινής ωφέλειας.

Η συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση σχεδίων καθαρισμού στις όχθες του ποταμού Μπόσνα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ