Βόμβα από Μιχαηλίδου: Στον “αέρα” το κοινωνικό μέρισμα – «Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα»


Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε πως δεν έχει αποφασισθεί τίποτα ακόμα για το κοινωνικό μέρισμα. 

Η υφυπουργός έριξε “βόμβα” για το κοινωνικό μέρισμα καθώς όπως είπε δεν έχει αποφασισθεί ακόμη το αν θα δοθεί καθώς η τελική απόφαση θα παρθεί εφόσον υπάρξει υπερπλεόνασμα, δηλαδή πλεόνασμα που θα ξεπερνάει τον στόχο.

Σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου σε περίπτωση που θα υπάρξει υπερπλεόνασμα τότε θα διαλευκανθούν και τα κριτήρια και οι δικαιούχοι.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως θα υπάρξει υπερπλεόνασμα και μάλιστα θα είναι ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Αναφορικά με την κατανομή του Κοινωνικού Μερίσματος, ξεκαθάρισε πως η κατανομή θα ξεκινήσει από ομάδες με χαμηλά εισοδήματα. Ωστόσο και αυτό δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο είπε η κυρία Μιχαηλίδου καθώς εξαρτάται από το υπερπλεόνασμα.

Για τα τεκμήρια η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε χαρακτηριστικά «πρέπει να τελειώνουμε με τα τεκμήρια από τον υπολογισμό του εισοδήματος».

Όσον αφορά το επίδομα γέννας η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε πως «η κυβέρνηση θα ήθελε να δίνει σε ακόμη περισσότερους το επίδομα αλλά κληρονόμησε μία κατάσταση η οποία είχε εκτροχιαστεί και έτσι δεν μπορεί να το χορηγήσει σε ακόμη περισσότερους».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ