Ο Όρμπαν… πανηγυρίζει για την Τουρκική εισβολή στην Συρία – “Εμάς μας συμφέρει”

Για μια ακόμα φορά ο Βίκτορ Όρμπαν έδειξε τα ακροδεξιά του και ρατσιστικά του αντανακλαστικά. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξήρε την Τουρκική επίθεση στην Συρία, που άφησε πίσω της εκατοντάδες αμάχους νεκρούς, λέγοντας πως είναι προς το συμφέρον της χώρας του, καθώς αποφεύγεται έτσι μια αύξηση του αριθμού των προσφύγων που επιδιώκουν να εξορισθούν στην Ευρώπη.

Στις 9 Οκτωβρίου, η Τουρκία εξαπέλυσε επίθεση στη βορειοανατολική Συρία με στόχο πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, ο πρώτος στόχος των τουρκικών επιδρομών είναι να εγκαθιδρυθεί μια «ασφαλής ζώνη», ο οποία θα υποδεχθεί ένα μέρος των περίπου 3,6 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων που φιλοξενεί η Τουρκία από την αρχή της σύγκρουσης, το 2011. “Έχει σταθεροποιηθεί η ζώνη”

Ο ούγγρος εθνικιστής πρωθυπουργός υιοθέτησε αυτή τη δικαιολογία, εκτιμώντας πως η ζώνη «έχει σταθεροποιηθεί στρατιωτικά (…) με τίμημα συγκρούσεις και μάχες» και η ύπαρξή της θα επιτρέψει στους σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία «να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

«Αν δεν πάνε εκεί, οι Τούρκοι θα ανοίξουν τις πόρτες» για να αφήσουν αυτούς τους πρόσφυγες να φύγουν προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στον ουγγρικό δημόσιο ραδιοσταθμό.

Συρία: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στρατό για την προστασία των πετρελαιοπηγών

«Εκατό χιλιάδες απ’ αυτούς θα πάνε στη συνέχεια στην Ελλάδα από την Τουρκία, από την Ελλάδα στα Βαλκάνια και από τα Βαλκάνια μέχρι τα ουγγρικά ή τα κροατικά σύνορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τάσσεται κατά της υποδοχής μεταναστών.

«Το θεμελιώδες συμφέρον της Ουγγαρίας είναι να μην συμβεί αυτό». Ο Ορμπάν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως η Ουγγαρία θα χρησιμοποιήσει βία για να εμποδίσει να μπουν παράνομα άνθρωποι στη χώρα.“Δώστε βοήθεια στον Ερντογάν”

Ο ίδιος είχε δηλώσει επίσης πως πρότεινε στις Βρυξέλλες να στείλουν στοχευμένη οικονομική βοήθεια στην Άγκυρα για να ανοικοδομήσει τις πόλεις που βρίσκονται μέσα στις «σταθεροποιημένες ζώνες» και να τις εφοδιάσει με νοσοκομεία, σχολεία και κατοικίες.

Οι χώρες της ΕΕ επέκριναν έντονα την επίθεση που εξαπολύθηκε από την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία. Ο Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε τις επικρίσεις των Βρυξελλών αφού η Βουδαπέστη καθυστέρησε μια κοινή δήλωση της ΕΕ η οποία καλούσε την Τουρκία να βάλει τέλος στη στρατιωτική δράση της.

Στη διάρκεια συνόδου στο Καζακστάν την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν ευχαρίστησε προσωπικά τον ούγγρο πρωθυπουργό για την «υποστήριξή» του. Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντήσει τον Βίκτορ Ορμπάν στις 7 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουγγαρία την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ